Француска: Тинејџер избоден ножем, а 17 рањено током масакра на зимском балу у малом селу

0
француска

Француска (Фото: AP Photo / Francois Mori)

Француска: Тинејџер избоден ножем, а 17 рањено током масакра на зимском балу у малом селу.

Прочитајте још:  Напад на украјинске положаје код Краматорска (видео)
Шеснаестогодишњи дечак је избоден на смрт, а најмање 17 људи је повређено током ноћи терора у руралној Француској након што је организована банда упала на догађај у сеоској кући и напала присутне ножевима.

Село Крепол, које се налази отприлике 50 километара западно од града Гренобла на југоистоку земље, постало је жртва шокантно насилних сцена рано у недељу ујутру када се банда инфилтрирала на годишњи зимски бал у коме су уживали мештани са намером да убија људе, рекао је градоначелник села.

Прочитајте још:  Париз маршира против испоруке оружја Украјини и за повлачење Француске из НАТО-а
Десетак насилника сишло је у сеоску кућу у недељу око 2 сата после поноћи и потражило улазак на догађај, суочивши се са чуваром на вратима.

Уследила је свађа испред просторија где је обезбеђење задобило повреде пре него што је банда почела да напада неколико других учесника догађаја наизглед неселективно, наводи лист Ле Дауфине либере.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  „Треба да удаве Русију у крви. Лукашенко о разлозима напада на Казахстан
У хаосу, 16-годишњи дечак је два пута убоден ножем у груди и грло и, упркос томе што је пребачен у болницу у Лиону на лечење, преминуо је од задобијених повреда.

За још двоје младих, старости 23 и 28 година, сазнаје се да су у критичном стању у болници са убодним ранама, док је неколико других хоспитализовано након што је задобило лакше повреде.

„Банда је дошла да убија људе“, рекла је градоначелница Крепола Мартине Лагут. „Они нису дошли да се забављају, већ да направе штету. Ова трагедија оставља породицу у жалости. То су била деца од 16-17 година из околних села која су била тамо. То је страшно.”

Прочитајте још:  У Бриселу десетине хиљада марширало против мера белгијске владе
Она је објаснила како су се жртве „нашле на погрешном месту у погрешно време” у бруталном двоминутном нападу.

„Они су одлазили, а ови млади људи су дошли са ножевима да их нападну. До туче није дошло у сеоској кући. Чекали су напољу. Трајало је, чини се, само два минута“, рекла је Лагут.

„Није могуће ићи и убијати људе! Разуман човек не може тако да размишља! Питам се шта је тим људима на уму. Имамо утисак да су то дивље животиње“, додала је она.

Прочитајте још:  Марин Ле Пен: Санкције ЕУ против Русије показале су се потпуно неефикасним.
Власти су потврдиле француским медијима да још није било хапшења.

„Према првим сведочењима које су прикупили истражитељи, чини се да је узрок интерни обрачун. Због тога је отворена истрага за убиство и покушај убиства организоване банде. Најмање десет људи изван Крепола дошло је на лице места, око 2 сата после поноћи“, рекао је Лоран Де Кањи, јавни тужилац из Валенса.

„Могли су доћи из [оближњег града] Римљана, или можда из округа Монаие. Без икакве извесности, истражитељи напорно раде на проналажењу починилаца“, додао је он.

Његов локални рагби клуб назвао је преминулог тинејџера Томасом. Био је перспективан рагбиста и клуб Романаис Толлоис му је у недељу поподне одао почаст минутним аплаузом у његову част.

Нулта тачка

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *