НАТО опрема потпуно подбацила у Украјини!

1
нато

ВОЈСКА САД /ФЛИЦКР.ЦОМ/ГЛОБАЛЛООКПРЕСС

Према речима војног експерта, потпуковника Народне милиције ЛНР у пензији Андреја Марочка, оружане снаге Украјине почеле су да имају озбиљне проблеме са НАТО наоружањем и опремом, пише руски портал Цариград.

Настали су озбиљни проблеми међу украјинским војницима у зони Северног војног округа са западним, односно НАТО наоружањем и опремом. Према речима војног стручњака, потпуковника Народне милиције ЛНР у пензији Андреја Марочка, „дуготрајна и интензивна употреба наоружања и војне опреме коју испоручује Запад (оружје и војна опрема – прим. аут.), као и неадекватна одржавања, довело је до тога да је доста оклопних возила и артиљеријских оруђа почело да пропада“.

Експерт наводи неколико чињеница у прилог својим речима. Позивајући се на личне изворе, Марочко наводи да је више од 60 одсто оклопних транспортера украјинске војске већ „исцрпило свој радни век“ и да сада захтевају велике поправке, а „у већини хаубица хабање цеви се приближава критичној тачки“. Из тог разлога, примећује официр, „циљана ватра је практично немогућа“.

Још један озбиљан проблем са опремом НАТО-а је њена хетерогеност, која захтева велики број ремонтних база и стручњака, што изискује додатна средства Кијева, која они не могу више да измоле од Запада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “НАТО опрема потпуно подбацила у Украјини!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *