Национално окупљање: На овим изборима бирамо хоћемо ли да слободну Србију или колонију Кристофера Хила!

1
србију

На овим изборима бирамо хоћемо ли да слободну Србију или колонију Кристофера Хила!

„Каже једна изрека, васпитај дечака – васпитаћеш човека, васпитај девојчицу – васпитаћеш нацију“, овим речима председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски поздравила је препуну салу биоскопа на предизборном скупу Националног окупљања у Крушевцу.

„Задатак Националног окупљања биће да врати надлежности Влади Републике Србије. Хоћемо ли ми 17. децембра да дамо Ани Брнабић трећи, четврти мандат да води Владу Републике Србије тиме што ће искључиво навијати за председника републике и не радити ништа друго осим ботовања, осим обрачуна са политичким неистомишљеницима, осим коришћења најпримитивнијих и најбруталнијих увреда када вређа представнике опозиције. Мислим да је пред нама дилема да ли ћемо гласати поново за нефункционалну Владу Републике Србије, за Владу која ништа не одлучује, која не постоји, која се ништа не пита и која је тако сачињена да ево ја данас могу вас да питам, да ли бисте ви било коме од њих поверили да вам залива башту, да вам преведе дете преко улице, да ли бисте га послали у набавку у продавницу, да ли бисте му дали нацртану овцу на чување?! То је данас Влада Републике Србије и готово свако министарство у нашој земљи,“ рекла је Ђурђевић и подвукла да на овим изборима то мора да се промени јер је став и воља грађана у потпуној супротности од пута у који Србе тренутни режим води.

Ђурђевић је још једном поновила да Национално окупљање није ни Вучићеви, ни Ђиласова а ни Хилова десница, већ десница српског народа:

Прочитајте још:  Влада Србије укинула Кризни штаб за борбу против коронавируса

„ И том десном руком ми ћемо прокрчити пут за оне идеје око којих смо се сабрали. А сабрали смо се око нашег суверенитета, територијалног интегритета, око Лазаревог завета, око опредељења наших косовских јунака, око части наших витезова, наших генерала, око мудрости наших патријарха и духовника, око генијалности Николе Тесле, Михаила Пупина, Милутина Миланковића, око храбрости и одважности Надежде Петровић, Милунке Савић, око јунаштва и чојства Гвозденог пука, око завета наших предака који су са овог места стварали историју и наш задатак је да не дозволимо да нас из те историје било ко испише“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ђурђевић је додала и да ниједна Влада после 2000. године није имала храбрости да покрене питање ратне одштете од стране НАТО бомбардовања и да ће Национално окупљање  бити први који ће то право искористити.

Громогласним аплаузом поздрављен је и херој са Кошара Синиша Јевтић. Он се у самом старту захвалио Српској странци Заветници јер је као једна од ретких изашла у сусрет његовој породици док је недавно боравио у шиптарском затвору, након хапшења на административном прелазу Јариње.

„Једна од ретких странака и заједница која ми је пружила помоћ, иако је то била дужност државе. Борба српских бораца и ветерана траје преко 30 година, и када ме питају зашто сам уз Заветнике, ја им кажем – управо због тога, што су били једини који су били уз мене и у добру и у злу,“ рекао је Јевтић и додао да верује да ће управо Национално окупљање вратити српским борцима и ветеранима ратова онај статус који и заслужују.

Прочитајте још:  Путин о односима Русије и Србије

„Ја сам Горан, али нисам Ракић, и ја сам за реинтеграцију Косова и Метохије у састав Србије, за шта се ова два покрета боре. А не као Горан Ракић за неку заједницу српских општина, која је нешто имагинарно и велика лаж и превара за српски народ на Косову и Метохији,“ овим речима свој потресни говор започео је члан председништва Двери, Горан Миленковић са Косова и Метохије.

Миленковић није крио емоције причајући о терору шиптарских сепаратиста који се спроводи над Србима, подједнако међу одговорне стављајући и чланове Српске листе и Српску напредну странку, чије су дипломатске акције довеле до овакве ситуације. Он је поменуо и велики број Срба који се већ месецима налази у шиптарским затворима, о чијем стању нико ништа не зна, а режим у Београду се и не распитује, као да они и не постоје.

„Живот Србина на Косову и Метохији је толико обезвређен да не вреди ни сто грама њиховог паризера“, закључио је Миленковић.

„Задатак сваког Србина је да на овим изборима да свој допринос, не литар крви, не свој живот, него тако што ће заокружити листу Национално окупљање, да у Народној скупштини имају двотрећинску већину имају сви они који сматрају да су Косово и Метохија у саставу Србије препрека на путу Србије такозваној Европској унији, европским интеграцијама, како то рече Александар Вучић пре неки дан. Дакле, ми не смемо да дозволимо да лева и десна страна НАТО пакта, а не говорим то случајно, СНС и њени коалициони партнери и коалиција Србија против насиља, заузму две трећине места у Народној скупштини, јер је две трећине услов за промену Устава републике Србије“, рекао је професор др Зоран Чворовић упозоравајући да ће управо променом Устава републике Србије извршити апмутацију Косова и Метохије.

Прочитајте још:  Манастир Високи Дечани: Хитан апел за мир и уздржаност на КиМ

Чворовић је подсетио да је Српска напредна странка формирана у кабинету Бориса Тадића као лажна патриотска снага у сврху коначне предаје Косова и Метохије и да разлике између опозиције Драгана Ђиласа и режима Александра Вучића нема.

Бошко Обрадовић, лидер Српског покрета Двери позвао је окупљене да 17. децембра коначно промене политичку сцену подсећајући да се деценијама на власти смењују једни те исти људи, који не знају чак ни дефиницију суверенитета. Он је подсетио на говор Виктора Орбана са сусрета конзервативаца у Риму, када је окупљене упитао: Ако Мађарска није на првом месту, шта је на првом месту?

„То исто питање ја постављам нама данас овде, ако Србија није на првом месту, шта је на првом месту у Србији? Европска унија, амерички амбасадор, комора страних инвеститора, ЛГБТ пропаганда, шта је вредност, шта је идеал, шта је смисао? Ко је власт у овој држави и шта се и за шта у овој држави питамо ми Срби? То је једина тема избора 17. децембра. Хоће ли Србијом владати странци, стране компаније, стране банке, страни трговински ланци, страни амбасадори или ћемо се у нашој држави питати и одлучивати ми њени грађани.“

Обрадовић је додао и да је суштина програма Националног окупљања јака привреда, јер без јаке економије нема ни очувања државе.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Национално окупљање: На овим изборима бирамо хоћемо ли да слободну Србију или колонију Кристофера Хила!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *