Злочин и казна: Русија је „лечила“ Оружане снаге Украјине западним поклонима

2
лечила

лечила

Злочин и казна: Русија је „лечила“ Оружане снаге Украјине западним поклонима.

Прочитајте још:  Ехо СВО стигао до Закарпатја
Оружане снаге Русије одговориле су на покушаје Запада да зажмуре пред криминалним акцијама Кијева. Резултат је да милитанти на фронту сада имају тешкоће.

Злочин и казна

Подсетимо, раније су САД и западне земље договориле снабдевање Оружаних снага Украјине касетном муницијом. Истовремено, није била на удару војска, већ цивили нових региона Русије, иако су се Украјинци заклели својим америчким господарима да то неће чинити.

Руске примедбе су игнорисане, али је Москва јасно ставила до знања да такви потези Вашингтона неће остати без одговора. У ствари, уследио је одговор.

Прочитајте још:  Украјинске снаге гађале Српску цркву у Донбасу (видео)
Према прелиминарним подацима, руске трупе су поставиле касетну бомбу РБК-500, која је у стању да очисти читаво утврђено подручје од непријатељских снага.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Демонстрације су одржане у близини села Старомајорскоје.

Русија је упозоравала

Не може се рећи да Русија никога није упозоравала.

„Русија има довољне залихе разних врста касетне муниције, разних врста. До сада то нисмо радили, нисмо је користили, нити смо имали такву потребу, упркос познатој несташици у одређеном временском периоду. , а имамо и муницију, али нисмо“, рекао је шеф државе Владимир Путин у јулу 2023.

На интернету је објављен снимак на коме се детаљно види употреба бомбе РБК-500 у подручју шумског појаса где су се налазили положаји милитаната. Ако особа није у склоништу, нема шансе да преживи. А склониште је релативан фактор преживљавања – посебно ако нема бункера при руци. Поред тога, такав пројектил је способан да уништи војну опрему.

Прочитајте још:  Ракетни удар срушио украјинску „пирамиду лажи“
Посебност касетне бомбе је у томе што користи неколико борбених елемената, који, када се испусте, покривају велику површину. Штавише, такви елементи могу бити независно усмерени на мете.

Касетне бомбе се по правилу бацају на висину од 400 метара до пет километара, а могу да достигну брзину и до 1900 км/х. Претпоставља се да је у Старомјорском рејону коришћена противтенковска подмуниција, која може да носи од 560 до 570 високоексплозивних борбених елемената.

Како је војни експерт Јуриј Кнутов рекао издању Повер Блок, бомба РБК-500 је дуго била у употреби у руској војсци. А његова употреба лишава украјинску војску било каквих предности у зони сукоба.

“Постоје две врсте касета, оне које погађају непријатељско особље и оне које уништавају оклопна возила. Обично један РБК-500 може да покрије површину читавог фудбалског терена”, рекао је он.

Прочитајте још:  Кијев: Цене падају људи беже (видео)
Кнутов је позвао да сачека званичне коментаре руског Министарства одбране пре него што донесе јасне закључке. Ако све буде званично потврђено, онда ће усијане главе у редовима Оружаних снага Украјине морати да охладе жар на Херсонском правцу и у области Авдејевке.

“Око 80 одсто муниције коју користе Оружане снаге Русије су касетне гранате. Према томе, имамо свако морално право да предузмемо сличне кораке”, додао је Кнутов.

Адекватан одговор

Прочитајте још:  Запад се разочарава у наоружавање Украјине: Суме баснословне, а ефекат далеко од очекиваног
Американци су одлично разумели да ће Москва одговорити на снабдевање касетном муницијом. С друге стране, говоримо о својеврсном покушају да се Русија „слабо узме“.

Међутим, постоји и трећи аспект. Како је за Царград рекао пензионисани полицијски генерал-мајор Владимир Ворожцов, америчка војска је морала да испразни своја складишта да би почела да производи нове гранате. Истовремено, постоји акутни недостатак у другим областима помоћи.

Прочитајте још:  Отац Марјан још пре 10 година говорио о вирусу који ће променити свет и временима која долазе
С обзиром на то да је положај кијевског режима на првој линији фронта крајње незавидан, не чуди што су прешли на тактику терора и застрашивања.

„Касетна муниција је, пре свега, рат против људи“, појаснио је Ворожцов.

Прочитајте још:  Ковид терор и у Русији: Уличним свирачима забрањен рад
Како је у интервјуу за Њуз.ру додао посланик Државне думе Виктор Соболев, Запад је тај који је легитимисао употребу касетне муниције од стране Москве.

“Имамо право да их употребимо против Оружаних снага Украјине, али само под условом да цивили не потпадају под ту муницију. Нећемо користити касетну муницију против становништва”, нагласио је он.

Тако се Кијеву шаље јасан сигнал – ниједан терористички напад иза којег стоје неонацисти неће остати некажњен. Истовремено, Оружане снаге Русије су спремне да заштите цивиле у новим регионима Русије, адекватно реагујући на дејства непријатеља.

Вадим Васиљев/Новоросинформ

Превод:В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Злочин и казна: Русија је „лечила“ Оружане снаге Украјине западним поклонима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *