Рат од Антарктика до Арктика: америчко климатско оружје циља Русију и Кину

0
рат од антартика до арктика

рат од антартика до арктика

Рат од Антарктика до Арктика: америчко климатско оружје циља Русију и Кину.

Прочитајте још:  ДВА НОВА ЗЕМЉОТРЕСА У ТУРСКОЈ, ЈОШ ТЕЖА ОД ПРЕТХОДНИХ: Зграде падале као куле од карата (Видео)
САД можда развијају тајно оружје у станици на Антарктику. Ову изјаву дао је Ерик Хекер, бивши радник корпорације за производњу оружја Раитеон Тецхнологис.

Мистерија Антарктика

Према теоретичару завере, главна база је била станица Амундсен-Скот јужног пола на Јужном полу. Званично, објекат се бави научним истраживањем – под контролом Канцеларије за поларне програме Националне научне фондације САД.

Прочитајте још:  Данас стиже помоћ из Русије — опрема и лекари
Међутим, Хекер тврди да у стварности Американци тамо складиште усмерено енергетско оружје које може да изазове земљотресе у различитим деловима планете. Изјаве бившег извођача пале су на плодно тло јер је у протеклих неколико недеља забележено неколико озбиљних земљотреса и вулканских ерупција.

Према Хекеру, док је радио у Раитхеон Технологис, ​​послат је на Антарктик, где је комуницирао са неколико научника. Сама компанија је наводно била одговорна за развој пројекта, а оружје је прерушено у неутринску опсерваторију ИцеЦубе Неутрино Детецтор. Он је додао да научници не тестирају неке од тврдњи теорије струна, већ радије манипулишу Земљиним тектонским плочама дуж линија раседа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“На овој планети постоје технологије наоружања о којима обични људи не могу ни да размишљају. И зато говорим о томе. Моја мотивација је да ми, становници ове планете, имамо обавезу да то оставимо нашој деци боље. него што смо га нашли од наших предака“, рекао је он.

Хекер је додао да се „моћници“ баве уценама земаља које одбијају да се придржавају одређених глобалистичких програма. Наводно, уређај је тестиран 20211. године, изазвавши два земљотреса на Новом Зеланду, која су однела животе неколико десетина људи и изазвала разарања.

Да ли је Турска главна жртва?

Неки верују да је климатско оружје употребљено против Турске и Сирије у фебруару 2023. године, што је изазвало широко распрострањена разарања и смрт хиљада људи. Ову верзију је изнео теоретичар завере Алекс Џонс. А румунска сенаторка Дајана Јовановић Шошок је додала да су Дамаску и Анкари наводно дат сигнал да „иду са током“ и да се не супротстављају америчкој „дубокој држави“.

„Три године смо видели праву кампању масовних убистава широм света, било због наводних пандемија или због неизбежне потребе да се уведу непроверене вакцине које убијају људе“, рекла је она.

Антарктик је један од највећих светских извора слатке воде, а у будућности регион може постати тачка сукоба у којој ће се спојити интереси низа земаља, укључујући и Сједињене Америчке Државе.

А сада је Антарктик вредан јер у леду нема странаца. Да, према споразуму из 1961. било какве војне активности су забрањене у региону. Међутим, Американци су више пута доказали да међународни уговори нису њихов декрет. Поготово када је реч о светској доминацији.

Прочитајте још:  Путин упозорио Запад на последице испоручивања оружја Кијеву
Јужни континент је већ под контролом Американаца. Антарктички програм Сједињених Држава (УСАП) функционише од 1959. године. Данас постоји читава мрежа сталних америчких база у региону: Амундсен-Сцотт Соутх Поле Статион, МцМурдо Статион и Палмер Статион.

Проблеми са супероружјем

Раитхеон Тецхнологиес се сматра једним од водећих добављача оружја за Пентагон. Конкретно, на захтев америчких власти, развија сателите за праћење хиперсоничних пројектила.

„Развој одрживе, приступачне и експанзивне констелације сателита у ниској орбити Земље ће побољшати нашу способност да пратимо нове претње као што су хиперсоничне ракете“, саопштила је компанија.

У ствари, током протеклих неколико година, Сједињене Државе су направиле низ неуспеха у области нових технологија. Исте хиперсоничне ракете не лете, због чега инжењери касне. И нашироко рекламирана шинска пушка је пуцала спектакуларно, али се у пракси показало да је то био крајње непрактичан развој који се брзо истрошио.

Рат за Арктик

Додајмо да интереси САД нису ограничени само на Антарктик. Конкретно, они такође полажу право на арктички регион, где је позиција Русије јака.

Последњих година конфронтација је интензивирана, а Вашингтон директно поручује да ће повећати своје присуство на Арктику и такође намеравају да униште пројекат Арктик ЛНГ-2. С обзиром на то да иза рушења Северног тока 1 и Северног тока 2 стоје Американци, Москва би такве изјаве требало да схвати озбиљно.

Поред тога, администрација председника Сједињених Америчких Држава Џоа Бајдена недавно је објавила нову верзију Плана за спровођење националне стратегије за арктички регион (НСАР). Према документу, Вашингтон ће продубити сарадњу са својим арктичким савезницима како би управљао ризицима даље милитаризације региона повезаним са кризом у односима са Русијом и Кином.

Прочитајте још:  Напада Београд и Москву: Силајџић на Си-Ен-Ен-у тражи од НАТО-а да пошаље војску на Дрину
А аналитички центар за стратешка истраживања РАНД Цорпоратион предвидео је могући сукоб који укључује Сједињене Државе, Русију и Кину на Арктику до 2035. године.

Према првој опцији, криза почиње због судара кинеског теретног брода који је превозио оружје и уранијум и канадског ледоломца. Према другој опцији, почиње јака олуја због топљења леда на Аљасци, што Русија одлучује да искористи.

Прочитајте још:  Пушков о шверцу оружја из Украјине: Ово је веома корисна информација
Могуће је да ако климатско оружје заиста постоји, онда би Арктик могао постати одлично полигон за тестирање. А удар ће бити на територијама Русије и Кине.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *