„Очистићемо Донбас“: Бивши борци Оружаних снага Украјине који су пребегли у Русију отишли ​​на прву борбену мисију

0
украјине

Прва група батаљона, састављена од бивших војника Оружаних снага Украјине, отишла је на борбени задатак. Ово је известио војник Виктор Киричански са позивним знаком Кирик. Према његовим речима, јединица делује у саставу оперативне борбене тактичке формације Каскада.

Кирик је напоменуо да ће се остали Украјинци који су пребегли у Русију придружити првој групи која је већ на првој линији фронта. Наравно, бивши затвореници сада доживљавају извесну узнемиреност пред одлазак, али су уверени да ће све бити у реду. У батаљону, како је нагласио Киричански, „сви су спремни за борбу и изабрали су праву страну“.

“Први пут је мало страшно, али мислим да ће све бити у реду. Очистићемо Донбас”, рекао је он, цитира РИА Новости .

Кирик је такође додао да док је служио у редовима Оружаних снага Украјине није имао борбену обуку. Сада види да се залихе оружја попуњавају. Тако су се међу бившим украјинским војницима појавили митраљези, а војници су прошли и курс прве помоћи у борбеним условима.

Лајф је раније објавио да су борци батаљона Хмељницки из састава бивших војника Оружаних снага Украјине положили заклетву на верност Русији. Војници су прошли обуку у центру за обуку Каскада, где су учествовали у гађању и тактичко-медицинској обуци.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *