Бивши Обамин саветник: Нисмо убили довољно палестинске деце (видео)

0
саветник

Стјуарт Селдовиц, бивши саветник за безбедност Беле куће, који је служио у администрацији председника САД Бараком Обамом, упутио је исламофобичне примедбе продавцу халал производа у Њујорку, показују видео снимци.

Селдовиц је снимљен како продавца на Апер Ист Сајду назива “терористом” и грди га што не говори енглески, пренео је “Њујорк пост”.

Бивши саветник Беле куц́е је, такође, рекао да је муслимански пророк Мухамед силоватељ и истакао да би требало убити још палестинске деце током сукоба између Израела и Хамаса.

“Ако смо убили 4.000 палестинске деце, то није довољно”, рекао је Селдовиц у једном од снимака објављених у уторка на платформи X (Твитер), који је постао виралан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У израелским ваздушним нападима убијено је више од 5.000 палестинске деце у Гази од почетка рата Хамаса и Израела 7. октобра, према речима извршне директорке УНИЦЕФ-а Кетрин Расел.

Селдовиц је малтретирао уличног продавца на углу источне 83. улице и Друге авеније у току отприлике две недеље, каже студент са Колумбије који је видео снимке и поставио их на платформу X.

Тај бивши дипломата, који је почетком 2000-их радио као заменик директора у Канцеларији америчког Стејт департмента за Израел и Палестине, прети продавцу да ће послати његову фотографију својим “пријатељима у служби за имиграцију” и египатским безбедносним службама да би га тамо мучили.

“Да ли сте силовали своју кћерку као Мухамед?” пита он продавца.

Овај каже да не говори енглески – вероватно да би га натерао да оде – али уместо тога, Селдовиц грди човека, говорећи му да је “незналица” и да зато ради у колицима за храну.

Прочитајте још:  Нови председник Аргентине обећава убрзану колонизацију земље

“Ви подржавате убијање мале деце“, каже Селдовиц продавцу, тврдећи за њега да подржава Хамас.

 

“Ви убијате децу, не ја. Бежи”, каже му продавац, према снимку.

“Нисам ја убио децу”, одговара Селдовиц и додаје: “Ако смо убили 4.000 палестинске деце, то није било довољно.”

“Њујорк Пост” није могао одмах да дође до Селдовица за коментар.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *