После пет месеци Драгиши Миленковићу са КиМ опет продужен притвор у шиптарском логору

1
притвор

Драгиша Миленковић (Фото: Косово-онлајн)

Адвокат Јована Филиповић истакла је да је Драгиши Миленковићу из Kишнице, оптуженом за наводни ратни злочин против цивилног становништва на KиМ, продужен притвор на још два месеца.

Филиповић истиче да је Миленковић у притвору у Подујеву већ пуних пет месеци, као и да за све ово време одбрана није обавештена да није предузета ниједна истражна радња у циљу расветљења дела која се њеном брањенику стављају на терет.

Такође, додала је, Основни суд у Приштини одбио је захтев одбране да лидер шиптарских терориста Аљбин Kурти буде саслушан као сведок у случају Миленковића.

“Специјално тужилаштво дужно је да поступа у складу са начелом хитности што очигледно не чини јер није саслушан ниједан сведок, а исто је неопходно учинити у току истражног поступка. Такође, од стране Основног суда у Приштини одбијен је захтев одбране да се у својству одбране сведока саслуша премијер Kосова Аљбин Kурти као посебна истражна могућност, са образложењем да ће он моћи да се саслуша у каснијој фази поступка”, објаснила је Филиповић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истакла је да је уложила жалбу на одлуку суда о продужетку притвора.

Драгиша Миленковић ухапшен је 21. јуна у Kишници крај Грачанице на КиМ, а терети се за наводни ратни злочин против цивилног становништва у периоду од 1998. до 1999. године.

Косово онлајн / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “После пет месеци Драгиши Миленковићу са КиМ опет продужен притвор у шиптарском логору

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *