Католичка женска школа “Света Марија” прима трансродне кандидате

0

Католичка женска школа “Света Марија” прима трансродне кандидате.

Колеџ Света Марија одобрио је политику да се узму у обзир мушки кандидати који се „идентификују као жене“, што би школи ефективно одузело могућност да се тачно назива женским колеџом.

Прочитајте још:  Свети Владика Николај: Хоћете ли уз Европу или уз Христа?
Политика “недискриминације” колеџа сада каже да Саинт Марy’с може размотрити пријем кандидата за ђаке “чији је пол женски или који доследно живе као жене и идентификују се као жене”, наводи се у извештају Обсервера.

„Никако нисмо први католички женски колеџ који је усвојио политику овог обима“, додала је Конбој. „У састављању саопштења за ово ажурирање, ослањала сам се на смернице Извршног тима и других како бих осигурала да наша порука није само у складу са најбољом праксом за данашње студенте, већ и да обухвата нашу посвец́еност да делујемо као католички женски колеџ“.

Прочитајте још:  Власти Енергодара: Оружане снаге Украјине извеле артиљеријски удар на територију НЕ Запорожје
Пријаве за школу “Света Марија” почеће да разматрају трансродне кандидате у јесен 2024. године, открила је председница колеџа у свом имејлу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Конбој је наводно основала Председничку радну групу за родни идентитет и изражавање, раније ове године, која је имала задатак да представи препоруке за стамбена питања, као и да шири информације о католичком идентитету и идентитету женског факултета.

У Сједињеним Државама није остало много активних женских колеџа. Света Марија је један од мање од 40 преосталих у земљи – за сада.

Нулта тачка

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *