ДЕЧИЈА ПРАВА РАСТУРАЈУ ПОРОДИЦЕ! ДЕТАЉИ НЕСТАНKА ДЕВОЈЧИЦЕ ИЗ ЧАЧKА Отац испричао ПОТРЕСНУ причу

1
србија

Отац тринаестогодишње девојчице из околине Чачка која је пронађена дан након пријаве нестанка моли и преклиње институције да му помогну. Након што је пријављен за насиље у породици, за које је Основно јавно тужилаштво нашло да је било неосновано, живот његове породице се претворио у пакао.

Његова ћерка која има 13 година, сада од куће одлази кад хоће, и исто се тако враћа. Из страха од нове пријаве, која подразумева удаљење из куће, на њу не сме да повиси тон. Ни полицији није рекла где је и са ким провела четири дана. Он страхује да је она и даље под контролом човека који има 48 година.

– Мој се живот претворио у пакао када сам у мају ове године упознао колегу који ми сада напаствује дете. Радили смо заједно, плата нам је каснила, а он је био без смештаја. Учинио сам му као човеку, довео га у своју кућу да не спава “на улици”. Био је код нас неколико дана док није нашао смештај, али је наставио да долази у нашу породицу. Све је било у реду до јуна, када су се ђаци распустили, тада су сви приметили да се он зближио са дететом – почиње потресну исповест отац девојчице, синоћ, након што су му из полиције јавили да су је неповређену пронашли.

– Након инцидента у дворишту који се одиграо у септембру, мени је изречена мера удаљења из породице, а он је све време долазио у кућу, вребао је сваки тренутак. Одводио је у куповину, на купање, на неки болестан начин је детету ушао под кожу и ја сада не знам шта да радим. Она је потпуно под његовом контролом. Са укућанима не прича, врло мало… Ми живимо врло скромно, од једне плате, али видим да ћерки новац не недостаје. Kада су је пронашли, полицији је рекла да је све време била у Чачку, да се све те дане шетала улицама, и да је стопирала до града, а сазнања полиције су да је дошла таксијем…одакле јој новац за такси, за скуп мобилни телефон. Ранији који је имала смо јој супруга и ја одузели због непримерених објава. Снимала се са њим у загрљају, он је снимао у купаћем костиму и све то има на друштвеним мрежама – прича потресено овај родитељ.

Прочитајте још:  Отели нам Косово, а траже да поштујемо украјинске границе

Он каже да ово није први пут да девојчица одлази од куће. Њено понашање се након пријаве за насиље потпуно променило, према породици, мајци, брату, сестри.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Ја на њу више не смем да повисим тон. Одлази кад хоће, враћа се исто тако. Kада је питамо где је и ским била, каже да то не мора да нам одговори, да је то њено право. Ако на било који начин покушамо да је приволимо на причу, она прети да ће ме поново пријавити за насиље – прича овај отац који страхује да би породицу могао да доведе у ситуацију да их остави без егзистенције.

– То себи не смем да дозволим, зато молим институције за помоћ, она се потпуно променила и отргла контроли. Ово је други пут да сам пријавио нестанак, први пут сам обавестио станицу полиције у Мрчајевцима, јер сам тада био на терену у Сопоту. Тада је требало да ови из Центра за социјални рад уђу у породицу, али су нам рекли да је та раднца отишла у пензију, а да наш предмет још ником није додељен. У том се ћерка сама вратила кући, а исто је била нестала на пар дана. Она ове недеље у школу није ишла, појма немамо где је и с ким била, где је толике дане спавала, шта је јела…полицији није рекла истину – прича очајни отац додајући да она у Чачку нема друга за кога тврди да је код њега дошла у посету.

– Живимо скромно, гледам да деца не оскудевају. Јесенас је и супруга почела да ради, па је било мало лакше са две плате. Међутим, када су се појавили натписи у новинама, у рибарници у Чачку јој нису продужили уговор иако су им радници преко потребни – каже отац.

Прочитајте још:  Лукави таблоиди искоришћавају децу : Не наводе да су деца која су на респираторима у тешком стању због других хроничних болести!

Тужилаштво за Kурир

Из Основног јавног тужилаштва у Чачку су се огласили и навели да су све оптужбе на рачун овог човека одбачене.

– Пред Основним јавним тужилаштвом у Чачку не води се ни предистражни нити кривични поступак против лица С.М. у вези са догађајем који је био педмет Вашег интересовања – наведено је у допису ОЈТ у Чачку.

(Kурир.рс/Д.Ч.)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ДЕЧИЈА ПРАВА РАСТУРАЈУ ПОРОДИЦЕ! ДЕТАЉИ НЕСТАНKА ДЕВОЈЧИЦЕ ИЗ ЧАЧKА Отац испричао ПОТРЕСНУ причу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *