Букти рат напредњака у Војводини: Вучевић се осветио Мировићу пред изборе

0
Милош Вучевић, украјину

Милош Вучевић (Фото: Printscreen)

Букти рат напредњака у Војводини: Вучевић се осветио Мировићу пред изборе.

Док усред изборне кампање букте сукоби у локалним одборима СНС-а широм Србије, један који датира још из 2021. године је разлог расписивања превремених покрајинских избора. Да нови лидер напредњака Милош Вучевић не остаје никоме дужан, показала је покрајинска листа на којој се не може наћи име председника покрајинске Владе у техничком мандату Игора Мировића, извори Нове из СНС истичу да је у питању “елегантан начин” да се оконча сукоб између њих двојице и Игор Мировић избаци из игре током наредне поделе функција.

Локални избори за 17. децембар расписани су у 65 општина и градова, али на том списку нема ни једног места у Војводини. Узимајући у обзир чињеницу да су ванредни покрајински избори, ипак расписани 16. новембра, када се Скупштина Војводине самораспустила, поставља се питање због чега постоји потреба за превременим изборима на том нивоу власти, а на локалном, пак не.

Прочитајте још:  Песков најавио рат Русије и Запада
Одговор на питање лежи у обрачуну председника СНС Милоша Вучевића са председником покрајинске Владе у техничком мандату Игором Мировићем.

“Покрајински избори подразумевају гласање само за представнике Скупштине АП Војводине, док избори у локалним самоуправама уопште нису расписани. Иако је законски рок за одржавање тих избора је пролеће 2024. Године. У врху странке донета је одлука да се они што пре организују, како би Игор Мировић остао без функције. Највећи утицај на овакав епилог имао је Милош Вучевић, председник СНС, с којим је Мировић у вишегодишњем сукобу”, наводи наш извор и додаје да се ово сматра као “елегантан” начин да се овај сукоб оконча јер би, према његовим речима, смена Мировића имала већи одјек.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Након проглашења изборне листе напредњака за покрајину, многе је затекла информација да се међу 120 имена не може наћи име Игор Мировић. Међутим, познаваоци политичких прилика у Војводини кажу да то није ништа чудно, јер одавно тиња сукоб између Вучевића и Мировића.

Прочитајте још:  ЧИСТА РАЧУНИЦА Незапосленост у Србији бар дупло већа од Вучићеве бројке!
Раскол на линији Мировић – Вучевић почео је још крајем 2021. године. У то време Вучевић је био градоначелник Новог Сада и што је још важније близак пријатељ председника Александра Вучића (о чему говори и чињеница да га је изабрао за свог наследника на челу СНС). Конфликт је настао због одлуке Скупштине Војводине да на себе преузме оснивачка права над Клиничким центром Војводине, што је Мировић сматрао противазаконитим и противно Статуту Војводине, те је захтевао повлачење одлуке.

Неслагање је ишло толико далеко да се чинило ће Мировић напустити странку и формирати нову, али страсти су се ипак смириле, јер су напредњаци Мировићу указали “изненадну част” да баш он, након седнице Председништва СНС позове грађане да на референдуму о уставним променама и заокруже ДА.

Међутим, да се Вучевић води крилатицом “Памти па врати”, показала је покрајинска листа СНС-а где Мировић није добио чак ни пролазно место. Након ове одлуке, Мировић се није оглашавао, нити је из Српске напредне странке стигло образложење због чега су одлучили да се одрекну једног од својих оснивача и дугогодишњег првог човека ове партије у Војводини.

Србин инфо/Нова
Бонуhttps://www.youtube.com/watch?v=F_PdiLGEc_oс видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *