СКАНДАЛ У ПРИШТИНИ: Куртијева војска марширала са обележијима ОВК и “Велике Албаније”!

0

СКАНДАЛ У ПРИШТИНИ: Куртијева војска марширала са обележијима ОВК и “Велике Албаније”!

У оквиру централне прославе Дана такозваних Косовских снага безбедности, припаднике КБС у касарни “Адем Јашари” посетили су Аљбин Курти и Вјоса Османи, а један део припадника КБС имао је приметна обележја “велике Албаније” и симболе ОВК.

На мапи “велике Албаније”, коју су носили поједини припадници КБС пише “Поносни смо на тебе”, док су били приметни и натписи “некад УЧК данас КБС”, “наша војска наш понос”, “Нецу се предати док сам жив, убице це проћи само преко мене мртвог”.

Прочитајте још:  Приштина поново обележила смрт терористе Јашарија, Курти под заставом „УЧК“ у Скупштини
Курти је честитао том приликом Албанцима Дан тзв. Косовских снага безбедности и рекао је да су КБС наследница ОВК.

Курти је нагласио да је до сада обуку у иностранству прошло 3.459 војника и официра, а да је Влада тзв. Косова удвостручила војни буџет.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Влада Косова је за мање од три године више него удвостручила буџет за Министарство одбране, утростручила улагања у наоружање и више него учетворостручила обуку и школовање наших официра и војника у иностранству. За мање од 32 месеца у иностранство смо послали 3.459 војника и официра. У исто време, јасно нам је да је КБС наследник Ослободилачке војске Косова” – изјавио је он.

Прочитајте још:  Српчићи у раљама српских аутошовиниста.
Подсетимо, на мапи “велике Албаније”, поред тзв. Косова, обухваћени су делови Црне Горе, Грчке, Северне Македоније и централне Србије.

Недавно је председник Демократске партије Срба у Северној Македонији и посланик Собрања Иван Стоилковић рекао поводом отварања спомен собе ОВК у селу Сопот у општини Куманово наводи да се плаши да ће тај догађај отворити Пандорину кутију национализма у тој држави.

Прочитајте још:  Слободан Тешић: Од кондуктера до Вучићевог трговца оружјем
Он је додао да тај догађај није разумљив за нормалан свет. Још једна ствар која упада у очи по њему је иконографија која прати цео догађај и повезана је са картом “велике Албаније”.

“И после Куртија се ишло са заставом “велике Албаније” и све оно што се догађало претходно, до отварања спомен музеја УЧК у селу Сопот, праћено је картом “велике Албаније”. Превише често се догађа да би све то било случајно. Трећа ствар која упада у очи јесте реторика која је била присутна. Лидер албанске партије у Македонији, Демократске Уније за интеграцију, рекао је да су они одлучили да буду господари Македоније. Та реторика да сте ви одлучили да некоме будете господар није из чиста мира. Ради се о реализацији неке агенде која је свима јасна и сви знају о чему се ради, али нико не жели о томе јавно да прича. На крају, што се Македоније тиче, ови догађаји су повезани са наступом једног од водећих албанских идеолога у Македонији који је пре неки дан на једној државној телевизији направио велики инцидент. Ради се о човеку који је сарадник Владе за евроатлантске вредности, а иначе је промовисао идеју о уједињењу Албаније, Македоније и Косова. То само значи да је Влада изгубила компас поред неспособности коју показује да решава све друштвене проблеме” – истакао је Стоилковић.

Васељенска/Сербиан тимес

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *