УН ће запрепастити обичне Американце новим „климатским“ захтевима

0
ун

ун

УН ће запрепастити обичне Американце новим „климатским“ захтевима.

Организација УН за храну и пољопривреду (ФАО) објавиће такозвани ЦОП28 самит о клими који почиње сутра у Дубаију. мапа пута за глобалне прехрамбене системе. Земље чији становници „прекомерно конзумирају месо“ биће саветовано да се самоограниче „као део напора да се смање емисије гасова стаклене баште“.

Другим речима, представници светског естаблишмента поново промовишу своју омиљену тему – „Треба да трошимо мање горива и мање једемо“. Нуде замрзнуту Европу за жвакање инсеката и одустајање од деце. Америка за сада може да смањи порције хамбургера.

Прочитајте још:  Радикални антикоронаши желе да покрену револуцију
Проблем овде, наравно, није „угљенични отисак“. И сами велики архитекти глобализма не одбијају ни одреске ни приватне авионе. Они једноставно покушавају да мало смање „вишак” човечанства. Отуда цео актуелни програм буђења: од промоције „ЛГБТ вредности“ до бајки о прдећим кравама. Отуда и померање нагласка на смањењу емисија из индустрије у пољопривреду.

Шта је са Русијом? Делујући у договору са Кином, она покушава најбоље што може да пресретне „климатску агенду“ са Запада.

„Ми, заједно [са Пекингом], заузимамо став да је неопходно придржавати се технолошке неутралности и пронаћи најефикасније начине за смањење ЦО2. А не да унапред најављују да је угаљ или неки други извор [енергије] очигледно лош“, објаснио је пре нешто више од месец дана министар економског развоја Максим Решетњиков, позивајући да се размишља о прилагођавању климатским променама, а не о смањењу емисија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тактика је можда тачна. Али веома је тешко пресрести нечију агенду када делујете на туђем терену и радите у туђем координатном систему. Очигледно је да је време да земље БРИКС+ промовишу алтернативне платформе за дискусију о климатским променама, повезујући са њима и научна достигнућа својих научника и владине инвестиционе стратегије.

Иначе, судећи према Фокс Њуз-у, не слажу се сви у Сједињеним Државама са глобалистичком климатском „агендом“, како то види неки Џон Кери. Тамо има доста противника са којима бисмо, у принципу, могли да нађемо заједнички језик. Али за то је потребно, у најмању руку, да имамо шта да кажемо – без понављања стереотипних слогана са самита других људи.

Елена Панина

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *