Како српски екуменисти предају нашу дијаспору у Аустрији у руке Фанара

0

Како српски екуменисти предају нашу дијаспору у Аустрији у руке Фанара

Поштовано уредништво „Борбе за веру“ помаже Бог!

У прошлу недељу је у нашем Саборном храму Светог Саве у Бечу Свету архијерејску  Литургију служио викар епископа бачког владика Дамаскин (овде:). Владика  Иринеј је већ напустио Беч али је, по његовој много пута испробаној  методи, претходно посејао семе раздора чије плодове ће морати да куша Српски народ у Аустрији.

Иринеј Буловић, потписник документа о предаји Српског расејања истанбулској патријаршији, измолио је од бечког митрополита Цркве у  Турској Арсенија одобрење да се четворица свештеника који су без  канонског отпуста СПЦ прешли под јурисдикцију  папофилско-екуменистичко-расколничког Фанара врате у СПЦ. Један од  њих, свештеник Александар Станковић, је чак и саслуживао на јучерашњем богослужењу (види слику).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ово се може објаснити речима митрополита Флорине Августиноса Кандиотиса:

“У ПОСЛЕДЊА ВРЕМЕНА САТАНА ЋЕ ОДЕНУТИ СВЕШТЕНИКЕ И ВЛАДИКЕ, ОДЕНУЋЕ ИХ  У ДЕСПОТСКЕ ОДЕЖДЕ И СТАВИТИ ИМ ПАТЕРИЦЕ ДА РАЗОРЕ ЦРКВУ!“ Разарање  епархије аустријско-швајцарске је  отпочело. Сетимо се само да је у подели Православног расејања по  плановима истанбулских расколника Аустрија једна самосталана  административна област (број 8). А сада је, гле чуда, управо Аустрија  изузета из епархије аустријско-швајцарске. Чин издаје СПЦ и Српског народа који су починили ова четворица  свештеника бива аболиран.

Претварање Цркве у Аустрији у разбојничку  пећину пред очима свеколике Православне јавности овом одлуком Иринеја  бачког представљено је као борба за веру а њени актери као жртве  Андреја Ћилерџића. Истина је, наиме, да је ово био добро припремљен  сценарио и договор за разбијање СПЦ у Аустрији и њено потчињавање, историјом Цркве доказаним, лицемерним и вероломним фанариотима.

Прочитајте још:  Александар Шаргић: СПЦ се одупрела комунистима, да би данас у миру поклонила светиње јеретицима БЈРМ

Поштовано уредништво „Борбе за веру“ Ви сте потпуно у праву када кажете: „Српски екуменисти су, претежно, фанариоти, мада, они често у јавности глуме противнике Фанара.“ Многе је заварао Божићни интервју Иринеја  бачког дат часопису „Печат“ у коме се, наводно, критикују поступци  патријарха Турске Вартоломеја по питању Православне Цркве у Украјини.

Заблудели народе, моли се Богу, да ти отвори очи да спознаш какви те циркузани воде!

После одлуке представника СПЦ о давању аутокефалности Цркви у Северној  Македонији (да би, тобоже, предухитрили Вартоломеја) немамо више  никаквих илузија да је коначно пуштање низ воду Православног расејања  следеће на реду. Они „пут свој знају“ али то није „пут Богочовека“!!!

Име познато уредништву „Борбе за веру“

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *