Букти рат националиста и миграната на ФРАНЦУСКИМ улицама – Све изгледа као почетак грађанског рата

0
Букти рат националиста и миграната

Букти рат националиста и миграната на ФРАНЦУСКИМ улицама – Све изгледа као почетак грађанског рата.

Прошле суботе, након напада на сеоски бал на југу Француске који је однео живот 16-годишњег Томаса Перота, десетине демонстраната, узвикујући „Правда за Томаса”, али и „Ислам ван Европе”, покушало је да изведе марш на арапско мигрантско насеље из којег су наводно дошли многи нападачи, што је довело до сукоба и са француским снагама безбедности и са локалним становништвом. Демонстранти, које су француски званичници и француски медији описали као „ултрадесничаре“, наводно су дошли наоружани „гвозденим шипкама, палицама и ватрометом“.

Познато је да су једног демонстранта отели локални становници арапског порекла, скинули су га до голе коже и претукли, оставши га у критичном стању.

Сукоби су се десили у Романс-сур-Yсере, неких 2о километара од села Крепол где се догодио напад на сеоском балу.

Демонстранти су покушавали да дођу до стамбених пројеката Ла Монаиа. Многи од нападача који су учествовали у нападу на Крепол наводно су становници Ла Монеа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У твиту префектуре региона Дром укупан број демонстраната износи 80, описујући их да су покушали да „упадну“ и најављујући велику мобилизацију полиције и 20 хапшења.

Употреба термина „инвазија“ изазвала је бројне збуњене и огорчене одговоре, као што је следеће од корисника корисника X-а „ВериБадМоФо“:

Напали су комшилук? Да ли је ово шала? Можете ли нам објаснити зашто ти млади људи нису имали право да уђу у овај крај? Да ли би то требало да буде страна територија под сопственим законима? Да ли зато твоји полицајци никад не улазе тамо?

Ла Моне је слови за једну од многих ‘забрањених зона’ у Француској, које углавном контролишу локални трговци дрогом и банде и у које полиција нерадо улази.

Прочитајте још:  Француска покренула истрагу против председника Интерпола
Занимљиво је да би у року од само два дана од догађаја, у понедељак, шест од 24 ухапшена „ултрадесничара“ већ била осуђена на затворске казне од шест до 10 месеци! Треба напоменути да нико од осумњичених ухапшених у вези са нападом на Крепол још није оптужен.

Штавише, није најављено ниједно хапшење у вези са отмицом и нападом на 20-годишњег демонстранта који је, према писању локалних новина Даупхине либере , „пребијан палицом за голф, избоден у руку и спаљен цигаретама од стране петнаестак особа у кварту Ла Моне”, пре него што су их други становници наводно пронашли голе и без свести.

Према Даупхине либере-у , међу шесторицом осуђених „ултрадесничарских“ демонстраната су студент филозофије на престижној париској Сорбони, као и војник, приправник у машинству и програмер софтвера.

Бројни видео снимци и фотографије које документују догађаје круже друштвеним мрежама, како на профилима који су наклоњени демонстрантима, тако и на налозима који су им непријатељски расположени. Чини се да се већина слика првобитно појавила на овим другим.

Видео на којем демонстранти носе транспарент са натписом „Правда за Томаса – не заборавити, ни опростити“ док скандирају „Ислам напоље из Европе!“ можете погледати овде .

Чини се да видео који је доступан овде приказује демонстранте које прогони јединица француских специјалних снага ЦРС.

Видео снимак на мобилном телефону који изгледа приказује 20-годишњег демонстранта који је отет можете погледати овде . Коментатор примећује: „Овако завршавају фачоси [фашисти]. Скинути до голе коже.”

Чини се да доње две слике приказују истог младића. Први натпис гласи: „Ислам из Европе, велики СОБ, хоћеш да дођеш, стави прст на нашу браћу са својом бандом свиња, лези не мрдај СОБ“.

Други натпис гласи: „Напустили су га пријатељи који су дошли да ‘убију неког Арапина’.

Видео који се чини да приказује младића одмах након његовог ‘хватања’ доступан је овде . Може се видети како један од његових отмичара маше палицом за голф.

Прочитајте још:  ПОБУНА ГЕНЕРАЛА ПРОТИВ ЗЕЛЕНСКОГ! Ништа од мобилизације, народ неће да ратује са Русијом
Већ дуго постоји бојазан да ће се у Француској појавити услови налик грађанском рату, који ће супротставити „идентитарне“ националисте против исламистичких снага. Неколико дела новије француске белетристике осликавају такав сценарио: најпознатији је Подношење Мишела Уелбека, али и непреведени Демаин Лес Барбарес (Сутра, Варвари) псеудонимног Франка Пупарта .

После ових догађаја француски министар унутрашњих послова Гералд Дарманин је поносно изјавио да је Француска избегла „мали грађански рат“. Али у међувремену су већ одржана два протеста имитатора у Рену и Лиону, где су демонстранти поново скандирали „Правда за Томаса” и „Ислам ван Европе”, али и певали француску националну химну „Марсељезу”.

Нулта тачка

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *