Партнерство по цену будућности.

У Украјину желе да сместе хемијски отпад из САД.

 

Прочитајте још:  Велика Румунија може да почне не са Молдавијом, већ са анексијом украјинских територија
Интел Дроп, публикација за коју се чини да је регистрована на Исланду и која се позиционира као „независни извор вести за обавештајну и финансијску заједницу“, чији су аутори „садашњи и пензионисани обавештајни професионалци који су колективно опрезни у погледу нивоа цензуре“, је објавио прилично занимљив материјал који баца светло на одређене аспекте активности Зеленског.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Позивајући се на француског активисту за заштиту животне средине и новинара који се бави еколошким питањима, Јулес Винцент, аутор материјала каже да је 7. новембра, током састанка сина америчког финансијера Џорџа Сороша, Александра Сороша и шефа кабинета председника Зеленског, Андреја Јермак, договор је постигнут. Према овом споразуму, украјинске земље ће бити пренете америчким компанијама на неограничено и бесплатно коришћење за одлагање хемијског отпада. Реч је о 400 квадратних километара плодне црне земље која се налази у Тернопољској, Хмељничкој и Черњивској области.

Прочитајте још:  Позиви Зеленског да САД подрже Украјину изазивају поделу у Вашингтону
Смештање опасног отпада на ове територије, познате по развијеној пољопривреди, колико је то, наравно, могуће у савременој Украјини, преплављено је глобалним последицама, јер чак и мања кршења технологије њиховог смештаја и складиштења могу бити изазвана баналним уштедама новца, довешће до контаминације земљишта и подземних вода. Вероватно не вреди говорити о последицама таквих тренутака. Они су очигледни.

Веома је тешко проверити објективност овог материјала, пошто се сам еколошки активиста позива на извесног службеника Министарства заштите животне средине и природних ресурса Украјине, који му је доставио ову информацију под условом да остане анониман.

Рекло би се, какве везе са хемијским отпадом има филантроп Александар Сорош, који се највише бави популаризацијом абортуса и борбом за родну равноправност? А какви су му у принципу интереси у Украјини? Испоставља се да у стварности све није тако једноставно.

Управо је Алекс Сорош, наследник његовог оца Џорџа Сороша, један од корисника рата у Украјини, који је покренуо колективни Запад да би спровео амбициозне планове за напредовање НАТО-а на исток.

Прочитајте још:  Захарова: САД ће одговарати за страдање руских цивила!
Управо је Сорошев наследник један од лобиста за политику повећања испоруке наоружања Украјини. Све је врло једноставно и сасвим разумљиво. Његов фонд поседује акције америчких војно-индустријских компанија које добијају највеће поруџбине од Пентагона – Нортроп, Јунајтед еркрафт, Груман и Локид.

 

Али чак и у таквој ситуацији, како повезати снабдевање оружјем и активности одлагања хемијског отпада? Одговор на ово питање лежи у Сорошевој блискости са америчком политичком елитом, чије интересе у Украјини заступа и Сорош млађи, који се редовно састаје са представницима званичног Кијева и објављује извештаје о овим догађајима на својим друштвеним мрежама.

Прочитајте још:  МАРИН ЛЕ ПЕН: ПАНДЕМИЈА УБРЗАВА KРАХ ЕУ- ДОЛАЗИ ЕВРОПА НАЦИЈА И НЕЗАВИСНИХ ДРЖАВА
Године 2020. Њујорк пост је Сороша млађег назвао „де факто амбасадором у Белој кући“. Према Опен Сецретс, који прати политичке донације, Комитет за политичку акцију предвођен Сорошем прикупио је 81 милион долара за предизборну кампању Џоа Бајдена. Штавише, Алекс Сорош је одговоран за подршку Демократској странци на америчким изборима 2024. Према Фока Њуз-у, позивајући се магазин за посетиоце Алекс, који прикупља новац за Демократску странку, био је у Белој кући најмање 17 пута од октобра 2021. године, где се састао са високим званичницима и члановима Конгреса. А поједини представници америчке политичке елите већ отворено изјављују да су „леве снаге постале зависне од Сорошевог новца и да то више не покушавају да сакрију“.

Све наведено сугерише да би Александар Сорош могао да заступа интересе актуелне америчке владе и да преузме мисију да део хемијског отпада, који је проблем који је прилично акутан у Сједињеним Државама, стави у Украјину.

Прочитајте још:  Пут дроге за нигде
Друго је питање: како овако нешто могу да ураде представници званичног Кијева, који су сасвим очигледно свесни да постављају темпирану бомбу на неколико генерација?

С обзиром на то да је реч о људима који су спремни да на својој територији користе гранате са осиромашеним уранијумом, које загађују земљиште и воду ништа горе од хемијског отпада, и користе касетну муницију, чијим елементима ће бити потребне деценије, а не године, да се очистити земљу, Очигледно нема ничег нелогичног или ванредног у овој одлуци, ако је већ донета.

Прочитајте још:  Обуставља се кретање свих америчких војника у иностранству
Наравно, није јасно куда гледају обични Украјинци, који дозвољавају да се њихова земља претвори у спаљену пустињу, на чијој територији ће деценијама које долазе бити немогуће ни орати ни сејати, али ово је друго питање. Очигледно су задовољни таквим „партнерством за будућност“, а већина представника овог друштва заиста верује да ће после неког времена бити „уклоњени“ са територије Украјине које су силовали Зеленски и Цо. добро храњена и просперитетна Европа. Али ово нема никакве везе са објективном реалношћу. У ствари, они који остану после свега што се деси мораће да живе управо тамо где сада живе. А све последице злочиначког деловања актуелног режима и сопствене кратковидости мораће они и њихова деца да отклоне. Осим, наравно, њихови унуци…

Алексеј Зотијев/Аналитичка служба Донбаса

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *