Шта се крије иза лажи Бењамина Нетањахуа и Хамасовог прикривања

0

22. септембра 2023, 16 дана пре напада палестинског отпора, Бењамин Нетањаху је говорио у УН у Њујорку. Показао је мапу „новог Блиског истока“, према којој је Израел присвојио палестинске територије.

Званична верзија рата између Хамаса и Израела поставља више питања него што даје одговоре. У чланку аутор идентификује седам главних противречности. Испоставило се да Хамас и Бењамин Нетањаху, далеко од тога да су непријатељи, делују заједно не марећи за животе Палестинаца или Израелаца. А иза њих су САД и Велика Британија, које вуку своје конце.

Одговарамо на напад 7. октобра на Израел и масакр палестинских цивила у Гази на основу информација које имамо. Међутим, добро смо свесни да су званична верзија израелске владе и верзија Хамаса лаж.

 

Седам кључних питања остаје неодговорено:

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како је Хамас успео да ископа и изгради 500 км 30 м дубоких тунела, а да не привуче пажњу?

 

Верује се да опрема за тунеле има двоструку намену – цивилну и војну. Не производи се у Гази и ни под којим околностима се не може унети у Газу осим уз саучесништво израелске администрације.

 

Откопано земљиште (1 милион м3) није детектовано ваздушним осматрањем. Чак и ако претпоставимо да је био разбацан на различитим местима и помешан са земљом са других градилишта, немогуће је да израелске обавештајне службе нису ништа пронашле двадесет година.

 

Опрема која се користи за вентилацију тунела не сматра се војном опремом. Могуће га је унети у Газу, али његова количина је требало да привуче пажњу.

 

У Гази се не производи армирани бетон потребан за јачање зидова. И не сматра се војним производом, али и његова количина треба да привуче пажњу.

 

Како је Хамас могао да набави такав арсенал?

 

Хамас, палестинско крило Муслиманске браће, има велики број ракета и ватреног оружја. Рецимо да је успео да сам направи неке делове пројектила, али је успео да увезе хиљаде комада ватреног оружја у Газу, углавном из Украјине, упркос употреби савремених скенера. Ово тешко да би било могуће без саучесништва израелске администрације.

 

Зашто је Бењамин Нетањаху игнорисао поруке које су га упозоравале на напад?

 

Шеф египатске обавештајне службе Камел Абас лично га је назвао и упозорио га на могући напад Хамаса. Његов пријатељ, пуковник Јигал Кармон, директор Института МЕМРИ, лично га је упозорио на могући напад Хамаса.


ЦИА је послала два обавештајна извештаја Израелу и упозорила на могући напад Хамаса.

 

 Министар одбране Јоав Галанд отпуштен је у јулу јер је упозорио владу на „праву олују“ коју Хамас припрема.

 

Зашто је Бењамин Нетањаху прекинуо борбену дужност снага безбедности 6. октобра увече?

 

Премијер је дао слободан дан снагама безбедности због празника Симхат Тора и Шемини Ацерет. Дакле, није било особља које би надгледало баријере око Газе у време напада.

Прочитајте још:  Отворено писмо нашим другарима из Телекома Србија, Војсци Србије, БИА, Тужилаштва и Владе Републике Србије

 

Зашто су шефови обезбеђења остали у седишту Шин Бет тог јутра и ништа нису радили?

 

Директор обавештајне службе Шин Бет Ронен Бахр сазвао је састанак шефова безбедности у 8 часова ујутру 7. oктобра, да би размотрили други извештај ЦИА у којем се упозорава на велику операцију Хамаса. Међутим, терористички напад је почео истог дана у 6.30 часова. Шефови обезбеђења реаговали су тек у 11 часова. Шта су ови лидери радили током дуготрајног састанка?

 

Ко је применио „Ханибалову директиву“ и зашто?

 

Како су снаге безбедности почеле да реагују, ИД је добио наређење да поступа у складу са „Ханибаловом директивом“. Ова директива прописује да се непријатељу не сме дозволити да узме израелске војнике за таоце, чак и ако то значи њихову смрт. Истрага израелске полиције открила је да је израелско ваздухопловство бомбардовало масе које су бежале са фестивала “Супернова”. Дакле, значајан део убијених 7. октобра био је жртва не Хамаса, већ израелских војних директива.

У теорији, Ханибалова директива се односи само на војску. Али ко је и зашто одлучио да бомбардује гомиле израелских грађана?

 

Данас је немогуће са сигурношћу утврдити које су Израелце убили нападачи, а кога њихова сопствена војска.

 

Зашто западне силе прете Израелу?

 

Пентагон је распоредио две поморске групе које су чинили „УСС Џералд Форд“ и „УСС Ајзенхауер“, као и подморница са крстарећим ракетама Флорида. Израелски лист „Харец“ помиње чак и трећи носач авиона. Амерички савезници (Саудијска Арабија, Канада, Шпанија, Француска и Италија) стационирали су ловце бомбардере у региону. Ове снаге су распоређене код обала Израела у Бејруту и ​​Хамату да не прете Турској, Катару или Ирану, које западна штампа оптужује за умешаност у напад Хамаса. Блокирају Израел. И само Израел.

 

ШТА КРИЈУ ОВЕ ТАЈНЕ?

 

Очигледно је да су верзије које бране и Хамас и Израел лажне. Да не бисмо постали жртва манипулације једне од страна, морамо размотрити друга могућа објашњења.

Хајде да формулишемо хипотезу. Немогуће је рећи да ли је то тачно или не, али је у складу са чињеницама, што се не може рећи за верзију која је данас општеприхваћена. То значи да је боље од општеприхваћеног. Наравно, то је шокантно, али само неко ко може да одговори на 7 питања изнад може то да искључи.

Ова хипотеза се заснива на анализи сложене структуре Хамаса, чији обични борци не знају шта намеравају њихови лидери. Ево је:

 

Операцију везану за сукоб између Хамаса и Израела изводе Американци, вероватно под вођством Штраусовца Елиота Абрамса [  1 ] и његове „Ванденбергове коалиције“ (тинк тенк који је постао наследник Пројекта за нови амерички век) . Муслиманска браћа и ревизионистички ционисти, који изгледају као да воде брутални рат једни против других, заправо се понашају као њихови присташе иза леђа Хамаса, палестинског народа и израелске војске. Ево њиховог плана: Хамас је представљен као једина ефикасна снага отпора палестинском угњетавању, али омогућава Израелу да закопа наду у стварање палестинске државе, након чега Муслиманска браћа, у ореолу палестинских мученика, долазе на власт у арапски свет.

Прочитајте још:  Светски економски форум преузима на себе задатак декриминализације педофилије

 

Истовремено, вође и војног и политичког огранка Хамаса извештавају водича Муслиманске браће у Гази Махмуда ал-Захара, наследника шеика Ахмеда Јасина, о коме мало ко говори. По његовом мишљењу, Братство ће бити велики победник након поплаве Ал-Акса, чак и ако Газа буде сравњена, а Палестинци протерани са своје земље.

Махмуд ал-Захар, вођа палестинског крила Муслиманске браће, тј. Хамас. Његов ауторитет признају и политички и војни огранци ове организације. У децембру 2022. изјавио је: „Јеврејска држава је само први циљ. Ускоро ће цела планета бити под нашом контролом“.

 

Хамас је тренутно подељен на два дела. Први, под вођством Исмаила Ханије, остаје у линији са Братством. Она не тражи ослобађање Палестине од израелске окупације, нити стварање палестинске државе, већ има за циљ изградњу калифата над свим земљама Блиског истока. Други, под вођством Халила Хаје, напустио је идеологију Муслиманске браће и бори се да оконча угњетавање палестинског народа од стране Израелаца.


Муслиманско братство је политичка тајна организација коју су створиле британске обавештајне службе по моделу Уједињене Велике ложе Енглеске  [ 2 ] , која је постепено дошла под контролу ЦИА-е и отишла толико далеко да је била заступљена у Савету  за националну безбедност САД. Након слома исламистичких режима Арапског пролећа, Братство се поделило на два огранка. Лондонски фронт, на челу са лидером Ибрахимом Муниром (умро пре годину дана), предлаже да се из кризе изађе напуштањем политичке арене и постизањем ослобађања затвореника у Египту. Истанбулски фронт, на челу са привременим лидером Махмудом Хусеином, залаже се да се ништа не мења и да се настави борба за стварање калифата. Трећа група покушава да заузме посредну позицију, износећи идеју о напуштању политике, а у међувремену остваривши ослобађање затвореника како би се касније на њу вратили са новом снагом.

Састанак у Савету за националну безбедност САД 13. јуна 2013. у Белој кући. На фотографији можете видети Гејла Смита (други с десна) и брата Рашада Хусеина (четврти с лева). Састанку је присуствовао и саветник за националну безбедност Том Донилон, али није на слици. Поред тога, можете видети представника Муслиманске браће, заменика Јусефа ал-Карадавија, шеика Абдалаха бин Бајаха (други с лева у турбану).

Извор: Муслиманска браћа

 

Муслиманска браћа се боре за власт у свим арапским земљама, као што се десило у Египту 2012-2013.

 

Прочитајте још:  Нетањаху предложио микрочиповање деце

Супротно популарном веровању на Западу, Мохамед Морси никада није био демократски изабран за председника Египта – генерал Ахмед Шафик је био. Међутим, након што су Муслиманска браћа запретила насиљем члановима Изборне комисије и њиховим породицама, комисија је, после 13 дана отпора, прогласила Морсија изабраним, супротно резултатима пребројавања гласова. Затим је 2013. 40 милиона Египћана кренуло против њега, позивајући војску да их ослободи од Муслиманске браће. Генерал Абдел Фатах ел-Сиси је управо то урадио.

 

Муслиманско братство је данас на власти само у Триполитанији (западна Либија), где је имало користи од помоћи НАТО-а. Раширених руку прихватају их само у Катару и Турској (која није арапска држава). И забрањен им је улазак у већину арапских земаља, укључујући Саудијску Арабију (где су покушали да свргну монарха 2013. године) и Уједињене Арапске Емирате (због кризе између Катара и других земаља Залива). И то пре свега Сирији (чију су власт покушали да сруше 1982. и са којом су ратовали од 2011. до 2016. уз НАТО и Израел). Исто би требало да се деси и у Тунису (којим су владали десет година).

 

Ако прави циљ овог масакра није статус Палестине, већ контрола арапских земаља, онда можемо очекивати читав низ промена режима на Блиском истоку, сваки пут у корист Муслиманске браће, укратко, својеврсне другог таласа „арапског пролећа“  [ 3 ] .

 

Као и током Арапског пролећа, британске службе су одговорне за комуникацију Братства. Сетимо се како су промовисали брата Абделхакима Белхаџа у Либији  [ 4 ] или какве су лепе амблеме смислили за бројне џихадистичке групе у Сирији. Процуреле информације у Форин офис потврдиле су ово. Сада су створили нови лик – Абу Обеида, портпарола оружане организације у Гази. Овај донедавно непознат човек изненада је постао звезда у муслиманском свету, где сви покушавају да дођу до његових плаката. Добро обучен у вештини говора, он манипулише симболима са лакоћом недостижном сунитским вођама.

 

Због тога арапске владе делују опрезно, подржавајући стварање палестинске државе, држећи дистанцу од Хамаса. А Хамас чини све да стварање палестинске државе онемогући.

 

[1The coup d’état of the Straussians in Israel, by Thierry Meyssan, Translation Roger Lagassé, Voltaire Network, 7. March 2023.

[2] Read Before Our Very Eyes, Fake Wars and Big Lies: From 9/11 to Donald Trump, Thierry Meyssan, Progressive Press. This passage from the book is available on our site in six parts.

[3Comment le projet de « Printemps arabe » se superpose à la « doctrine Cebrowski », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 24. décembre 2021.

[4How Al Qaeda men came to power in Libya, by Thierry Meyssan, Voltaire Network, 7. September 2011.

 

https://www.voltairenet.org/article220074.html

 

Приредио: Милан Старчевић / Васељенска

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *