НАТО ће поставити ловце Ф-16 у Пољској, Словачкој и Румунији

0
пољска

Марија Захарова

Узимајући у обзир чињеницу да је значајан део аеродромске инфраструктуре Украјине уништен, могуће је да ће амерички ловци Ф-16 бити базирани ван те земље – у Пољској, Словачкој и Румунији, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући најновију одлуку o испоруци тактичких ловаца Кијеву.

“Земље чланице НАТО-а настављају интензивно да наоружавају Украјину, а следећи су тактички ловци Ф-16. О њима се већ дуго прича, створили су читаву засебну ‘коалицију’ земаља која ће предати авионе кијевском режиму и обучавати украјинске пилоте”, казала је Захарова на данашњем брифингу.

Како је оценила, пошто је велики део аеродромске инфраструктуре Украјине уништен, могуће је да ће амерички ловци Ф-16 бити базирани ван те земље – у Пољској, Словачкој и Румунији.

Она је истакла да на тај начин Северноатлантска алијанса све дубље улази у украјински сукоб, док са друге стране лицемерно тврди да јој је циљ да спречи сукоб са Русијом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“У стварности, ризици од директног војног сукоба између Русије и НАТО-а се само повећавају. За руске оружане снаге, борци који учествују у сукобу на страни Оружаних снага Украјине, без обзира одакле лете, биће легитимна мета за уништење”, поручила је.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *