Осетна разлика: Како је примљен Путин, а како Штајнмајер на Блиском истоку

0

Руски председник Владимир Путин дочекан је са великом чашћу на свом путовању на Блиски исток. За разлику од тога како су неколико дана раније примили угледног госта из Немачке.

Немачки председник Франк-Валтер Штајнмајер посетио је Катар пре недељу дана. Одмах по доласку, шеф Немачке је наишао на неочекивану „добродошлицу“ . На аеродрому није било званичних представника. Шеф државе је пола сата стајао на вратима авиона и чекао дипломате.

Снимак збуњеног немачког политичара који се пребацује с ноге на ногу брзо се проширио интернетом. Неки људи су добили симпатије, али су се углавном шалили на ову тему . Штавише, многи медији су одмах констатовали: оно што се догодило није случајно, већ намерно занемаривање или покушај да се председнику покаже прави однос према њему и његовим поступцима.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али Владимир Путин је на Блиском истоку дочекан много гостопримљивије. За долазак делегације из Русије у Абу Даби припремљена је раскошно окићена јелка. У част доласка руског председника, небо над престоницом УАЕ је захваљујући аеромитингу постало тробојно. Путина је на степеницама авиона дочекао министар иностраних послова УАЕ Абдулах Бин Зајед Ал Нахјан и одмах га упустио у пријатан разговор.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *