“Повучена одликашица”: Шта се зна о ученици која је данас извршила масакр у школи у Брјанску

0

“Повучена одликашица”: Шта се зна о ученици која је данас извршила масакр у школи у Брјанску.

У престижној гимназији у Брјанску, 14-годишња ученица осмог разреда дошла је у разред са очевом сачмаром и упуцала своје другове из разреда, након чега је извршила самоубиство. Поред ње, умрла је још једна ученица – њена комшиница у дворишту. Ово је први пут у руској историји да је девојчица извела пуцњаву у школи и то је резултирало жртвама. Газета.Ру говори шта се тренутно зна о „недруштвеном одличном ученику“.

У истом одељењу са сестром близнакињом учила је ученица осмог разреда А. На дан напада заједно су изашли из куће , али је њена сестра дошла у школу на време, а А. је каснила. Девојчица се обукла у црно, узела два ножа, од којих је један сакрила у чарапу , а из сефа очеву ловачку пушку Бекас-3 (ученица је знала где је кључ).

Ученица осмог разреда је лако унела пушку у фискултурну салу у  цеви . Оквир детектора метала на улазу није радио , како је утврдила полиција, а у школи никада није било камера или окретних врата . Од 2010. године, место обезбеђења у гимназији заузимала је старија жена, која се понекад уопште није појављивала.

Наоружана А. је са закашњењем ушла у разред у другом периоду , извадила пиштољ и почела да пуца на другарице из разреда. Ученица је испалила укупно пет хитаца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прво је погодила 13-годишњу М., она је преминула на лицу места. Теже је повређен и 14-годишњи дечак кога су меци погодили у груди, руке и ноге. Сада је у болници у тешком стању. Још четири дечака су погођена мецима из сачмарице, али њихови животи нису животно угрожени. Деца су покушала да се сакрију испод својих клупа, а учитељица је безуспешно покушавала да заустави нападача. На крају, А. је извршила самоубиство не излазећи из кабинета.

Прочитајте још:  Украјинци гранатирали Нову Каховку на Дан детета
Први је у помоћ жртвама притекао професор физичког васпитања са другог спрата, коме је за пуцњаву рекао један од школараца. У то време А. је већ извршио самоубиство, а М. је још увек био жив. Мушкарац је крпом покушао да јој придржи рану, али је девојчица преминула пре доласка Хитне помоћи. У близини канцеларије, професор физичког је пронашао још једну жртву, послао дечака на клупу и такође притиснуо његову рану. Затим је  предат лекарима који су стигли.

Остали наставници су се, чувши пуцње, закључали у своје канцеларије са децом. Тада су сви евакуисани.

Како се ученица понашала непосредно пре напада

Две недеље пре пуцњаве, ученик осмог разреда је, заједно са осталим ученицима, урадила стандардну анкету од школског психолога. Ученицима је дат тест за идентификацију суицидалних тенденција и осећаја усамљености. Резултати А. су били апсолутно нормални.

Последњих неколико дана, према речима  разредне старешине, ученица је изгледала чудно – није била „ни жива ни мртва“. Ујутро пре напада, А. је одбила доручак. Пре поласка у школу, ученица осмог разреда опростила се од мајке реченицом: „Не кукај“, пише Москва Монитор. Према речима жене, њена ћерка јој је саветовала да не оплакује њену непосредну смрт.

Оно што се зна о односима ученице са школским друговима

Девојка је студирала у Гимназији у Брјанску. Школа се сматра престижном, али, како је рекла бака једног од ученика, образовна установа има „нездраву микроклиму“. Прошле године, због малтретирања међу школарцима, из гимназије је пребачен један одличан ученик.

Прочитајте још:  Скандал у Великој Британији, на психијатрији силовано најмање 20.000 пацијената
Одељенска старешина у којој је нападач учио каже да је А. била повучена и да је једва комуницирала ни са ким осим са сестром. Била је одличан ученик и није показивала никакво агресивно понашање. Како примећују средњошколци , А. је била „веома чудна“ и није користила ни друштвене мреже. Наставници су повремено разговарали са мајком А. и њеном сестром о социјализацији девојчице. Отац А. је изјавио да се његова ћерка није жалила на другове из разреда.

Међутим, према речима саме деце, другови из разреда су малтретирали А. још од основне школе.

„Била је малтретирана. Можда је полудела због малтретирања. <…> Била је затворена девојка и почела је са дечацима јер су је исмевали“,

– рекао је пријатељ другарице из разреда А.

„Била је нормална све док јој нису рекли: „Не можеш нам ништа, беспомоћна си“, рекао је други студент .

Органи за спровођење закона такође сматрају да је сукоб са школским друговима главна верзија .

Прочитајте још:  Украјинска хистерија око такмичењу за песму сатаниста
Прошлог пролећа, према речима разредне старешине, А. је имала сукоб са ученицом из њеног одељења. Наставник није изнео разлог, али је на ствар скренута пажња наставника. Одрасли су разговарали са девојчицама и њиховим родитељима и, према речима вође, свађа је брзо заборављена. Телеграм канал 112 пише да се пре пар месеци догодио још један сукоб у разреду А, а разлог није наведен.

М. је одрасла са својим убицом у истом дворишту и називала је добром, пише канал Шот Телеграм. Девојчице су свакодневно ишле заједно у школу, а М је планирала да за неколико недеља одведе А на свој 15. рођендан. Мајка М. је појаснила да су А. и њена ћерка биле пријатељице и да су прошле године заједно славиле рођендане.

Школарци-очевици се присећају да је погинула девојчица случајно погођена мецима, која је била најближа нападачу. „Само сам први стајао, а главни ударац је пао на њу. Погодио ју је у раме, у плућа, у артерију”, рекла је мајка М.

Шта се зна о породици ученице која је пуцала

Прочитајте још:  ПОБУНА ГЕНЕРАЛА ПРОТИВ ЗЕЛЕНСКОГ! Ништа од мобилизације, народ неће да ратује са Русијом
Другови из разреда називају сестру близнакињу А. такође „веома чудном и недруштвеном“, иако је била мало друштвенија. Према речима разредне старешине, сестра није знала за планове А. и била је у шоку након пуцњаве. Она је током инцидента била у канцеларији, али није повређена.

А.-ов 53-годишњи отац је радио у приватним компанијама за обезбеђење, укључујући и компанију која обезбеђује школе. Волео је лов и, према  Шоту , учио је своју ћерку да користи пушку. Није ни приметио да му је сачмарица нестала из сефа.

„Породица није лоша, познајемо их више од 10 година, увек смо у добрим односима. Позитивна породица и увек су били заједно“, рекла је комшиница породице А. Такође је признала да су девојчицу малтретирали у школи, али је била „скромна“ и није се жалила ни на шта.

Васељенска/Газета

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *