Вучићев пријатељ Ердоган: Турска ће повећати подршку међународном признању Косова

0
ердоган, турској

ердоган(фото:НСПМ)

Вучићев пријатељ Ердоган: Турска ће повећати подршку међународном признању Косова.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган рекао је данас да ће Анкара повећати подршку међународном признању такозваног Косова, као и да дијалог (Београда и Приштине) представља пут ка миру и стабилности у региону.

Прочитајте још:  Протести у Букурешту против владе, карантина и у знак подршке Србима‼️! (видео)
Вучићев пријатељ Ердоган се у Истанбулу сусрео са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, пренела је Анадолија, јавља Танјуг.

Прочитајте још:  ГРЧКИ ПОЛИТИЧАР ЗОИС БЕЧЛИС: Косово мора остати Србија чак и ако будемо морали да ратујемо за то (ВИДЕО)
Он је истакао да међународна заједница мора да делује „јединствено како би Израел процесуирала за ратне злочине”, и да Турска наставља са напорима да осигура трајни прекид ватре у региону и испоруку хуманитарне помоћи Појасу Газе.

Дирекција за комуникације Председништва Турске навела је да су Ердоган и Османи разговарали о најновијим дешавањима у оквиру односа Анкаре и Приштине, регионалним и глобалним питањима, као и нападима Израела на Палестинце.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

После Ердогана, огласила се и Османи, која је на платформи Икс навела да је захвална Турској подршци за мир и стабилност у региону.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *