Национално окупљање положило венце на спомен обележје Милици Ракић: Немачки посланик клекнуо у знак извињења!

0

Полагање венаца на спомен обележје Милици Ракић

Данас су оквиру завршног завршног скупа Националног окупљања Србију посетили и посланици Немачке, Мађарске и Бугарске. У оквиру посете посланици су са председницом Српске странке Заветници, Милицом Ђурђевић Стаменковски,  положили венце на спомен обележје Милице Ракић, која је симбол страдања невине деце током НАТО агресије 1999. године. 

Милица Ђурђевић Стаменковски се захвалила својим пријатељима на подршци и на томе што гаје сећање на трагичне поступке њихових влада и позвала да се такви догађаји више никада не понове.

“Данас је делегација народних посланика из Немачке, Мађарске и Бугарске, међу којима су у председници политичких странака заједно са нама положила венце на спомен обележје Милици Ракић”, рекла је Ђурђевић и додала да народ који заборавља своју историју ризикује да му се она понови.

“Никада не смемо заборавити НАТО агресију током које су убијани наши цивили, наш народ и разарана наша земља, без одобрења СБ УН. Памтимо жртве НАТО агресије, памтимо нашу прошлост да нам се не би поновила у будућности. Национално окупљање ће се борити уз помоћ суверенистичких снага Европе да Србија сачува свој суверенитет и своју војну неутралност. И да никада не дозволи да постане чланица алијансе која нас је бесoмучно бомбардовала 78 дана и ноћи”.

Посебно интересантан био је моменат када је др др Рајнер Ротхфус, посланик Бундестага из странке Алтернатива за Немачку током полагања венаца клекао испреd спомен обележја Милице Ракић одајући почаст свим невино страдалим жртвама НАТО агресије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Милица Ђурђевић Стаменковски поделила је ове фотографије и на свом Х профилу наводећи да је ово још једна потврда да Национално окупљање не бежи од Европе, али да ми морамо у Европи бирати пријатеље који нас виде као равноправне а не оне који се води политиком уцена.

Прочитајте још:  Државна политика и интереси Вучића и Ђиласа су идентични: Где је ДОС стао, СНС је продужио!

“Данас смо са делегацијом народних посланика из Немачке, Мађарске и Бугарске положили венце на спомен обележје Милице Ракић, која је симбол НАТО агресије над невино страдалом децом. Ако ми не будемо памтили наше жртве, не само да нико неће, него ће нам се такве трагедије дешавати и у будућности. Национално окупљање ће се уз помоћ пријатељских и суверенистичких снага из Европе борити да сачува свој суверенитет, национални идентитет и војну неутралност Србије. Да никада не дозволимо да Србија постане део алијансе која нас је бесомучно бомбардовала 78 дана и ноћи. Овај догађај је још једна потврда да Србија на Западу има пријатеља, пријатеља који су спремни да признају грешке својих влада и да клекну и траже опроштај сматрајући нас равноправнима, као што је то данас учинио др Рајнер Ротхфус, посланик Бундестага из странке Алтернатива за Немачку.”

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *