Ђурђевић: Изменом Поглавља 35, Европска унија нам оспорава право на државу

1

Милица Ђурђевић Стаменковски

Представници бриселске администрације ових дана бескрупулозно и отворено потврђују да нам оспоравају право на државу, на шта смо ми из Националног окупљања више пута упозоравали. Иза најављене измене Поглавља 35, у које ће бити унет ултимативни садржај француско-немачког плана, открива се јасна намера Брисела да европске интеграције Србије и формално услови са де јуре признањем самопроглашеног Косова. Тиме се трасира пут лажној држави ка чланству у УН.

Циљ ЕУ је да кроз техничку модификацију преговарачког оквира Београду наметне правно обавезујући карактер француско-немачког плана, како би се избегла потреба да се о њему расправља и одлучује у Народној скупштини Републике Србије. Бриселска администрација жели да заобиђе вољу народа и прегази наш Устав.

Ово је демонстрација бруталног гажења суверенитета српске државе. Очекује се од нас да прихватимо нешто што никада није тражено ни од једне државе чланице или кандидата за чланство у ЕУ.

Од тренутка измене Поглавља 35, тзв. европске интеграције претварају се у српске дезинтеграције. И формално постају антиуставни и антидржавни процес. Српска странка Заветници и Национално окупљање категорички инсистирају на одбацивању свих ултиматума из Брисела и хитној обустави даље примене француско-немачког плана и његовог охридског анекса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наглашавамо да актуелна Влада Србије у техничком мандату нема ингеренције да се усаглашава са најављеним изменама Поглавља 35 и зато тражимо од ње да се уздржи од могућих потеза у том погледу. Коначну реч о уценама из ЕУ даће нова власт, коју ће чинити суверенистичке снаге, а која ће све споразуме противне Уставу ставити ван снаге и преговоре о КиМ вратити на колосек државотворне политике и поштовања Резолуције 1244. Услед ових дешавања, постаје јасно да на наредним изборима бранимо право на државу.

Прочитајте још:  Ко још верује Вучићу: Си-Ен-Ен тражи оштрији однос према председнику Србије

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ђурђевић: Изменом Поглавља 35, Европска унија нам оспорава право на државу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *