Гејтса разочарао интернет: Окупља критичну масу лудих људи

0

Гејтса разочарао интернет: Окупља критичну масу лудих људи.

Милијардер Бил Гејтс изјавио је да је првобитно мислио да ће интернет учинити да свет буде више базиран на чињеницама, да ће постати рационалан, али да је касније схватио да је постао средство за дезинформације и „луде идеје“.
Према његовим речима, признаје да су тако размишљали људи који су покретали дигиталну револуцију, а међу којима је био и он.
Оснивач компаније Мајкрософт очекивао је да ће се људи интернетом навести на то да траже информације и да буду одговорнији. Како је рекао, очекивао је да ће се интернетом покренути сократовска дебата.
Прочитајте још:  Како милијардери и политичари уништавају планету, а од нас траже да је спасемо
Међутим, сматра да се десило супротно од очекиваног, а то је да ће бити средство људи с „лудим идејама“.
„Било их је много (људи с ‘лудим идејама’). Једноставно нису проналазили једни друге, а сада с дигиталним алатима кажу: ‘О, ти верујеш у ту луду ствар? И ја. Хајде да се окупимо и имамо критичну масу лудих људи. Хајде да се зовемо QАнон (назив за следбенике теорија завере)“, нагласио је Гејтс.
Прочитајте још:  Хрватски председник преко интереса у БиХ ради за Русију: Свако ко не блокира Финску и Шведску у НАТО је издајник
Нада се да ће млађе генерације бити довољно креативне да реше питање дезинформација.
Подржава регулацију вештачке интелигенције и мишљења је да је глупо борити се против вештачке интелигенције за коју је навео да би могла ублажити недостатак радне снаге и да би се њом свет могао учинити богатијим, пише Бизнис инсајдер.
Спутњик
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=F_PdiLGEc_o

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *