Масовне рације против педофила у Француској, ухапшено 80 осумњичених

0

Масовне рације против педофила у Француској, ухапшено 80 осумњичених

У координисаној акцији француске полиције спроведеној широм земље ухапшено је 80 осумњичених за педофилију, саопштила је француска полиција.

Међу ухапшенима су преступници из свих друштвених и професионалних група – два наставника, спортски тренери, возач хитне помоћи и надзорник дома за децу са инвалидитетом, преноси Фигаро.

“Хапшења су извршена у 53 француска департмана, укључујући две прекоморске територије. Хапшења није било само на Корзици. Ухапшени су из готово свих друштвених слојева”, потврдио је полицијски комесар Квентин Беван, координатор операције и шеф оперативног центра полицијске јединице Офмин, оформљене ове јесени за борбу против насиља над децом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим речима, међу ухапшенима су особе старости од 30 до преко 60 година, од локалног изабраног званичника до незапослених, укључујући и високообразоване особе, инжењере, наставнике, спортске тренере и друге.

“У злочину над децом не постоји типичан профил криминалца, налазимо све друштвено-професионалне категорије. За ову огромну операцију, у никад виђеном обиму у Француској, полиција је циљала људе који су у редовном контакту са децом”, рекао је Беван.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *