ЧУДНЕ САНКЦИЈЕ: ХОЛАНДИЈА ПОНОВО ПОЧЕЛА ДА КУПУЈЕ ГАС ОД РУСИЈЕ

0
холандија

РОСАТОМ/ГЛОБАЛЛООКПРЕСС

У септембру, после тромесечне паузе, Холандија је поново почела да купује течни природни гас из Русије. То произилази из статистике земље.

У септембру, после тромесечне паузе, Холандија је поново почела да купује течни природни гас (ЛНГ) из Русије. А то је званично потврђено статистичким подацима које су објавиле власти земље, на које је скренула пажњу РИА Новости .

Холанђани су у септембру купили 211,5 милиона кубних метара угљоводоника, а цена терета је била 109 милиона евра.

На месечном нивоу, повећан је и увоз из Русије у Холандију. Испоставило се да је, борећи се са нама, ова европска држава извршила куповине у вредности од 410,5 милиона долара, повећавши обим за 5,3 одсто.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је министар за климу и енергетику ове земље Роб Јетен рекао да ће Холандија учинити све да одбије испоруке гаса из Русије. На пример, одлучено је да се са нама не потпишу нови уговори и да покушамо да раскинемо претходне. Тада је обим испоручених ресурса заправо пао. У јуну нисмо ништа купили. Сада се, очигледно, ситуација променила.

Иначе, Русија, како су рекли у Министарству енергетике, није одбијала испоруке западним земљама.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *