ПУТИНОВ УДАРНИ ДЕКРЕТ: Завладала паника на западу

0
Путин

TANJUG/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Руски председник Владимир Путин

Руски председник Владимир Путин изазвао је забринутост на Западу потписивањем указа о повећању броја Оружаних снага Русије.

Према указу број 915, потписаном 1. децембра 2023. године, величина руске армије биће повећана за 170 хиљада војника, што укупан број војног особља доводи на 1.320.000.

Овај потез није изазвао значајан одјек у Русији, с обзиром да за такво повећање неће бити потребна делимична или општа мобилизација, нити повећање војног рока.

Међутим, у другим земљама овај декрет је схваћен веома озбиљно, указујући на могуће појачање руских војних капацитета.

ЗАПАДУ СЕ ЖУРИ ДА СМЕНИ ЗЕЛЕНСКОГ! Није способан ни за рат ни за мир

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Руска Служба располаже информацијама које указују да високи званичници водећих западних земаља све чешће разговарају о потреби смене украјинског председника Владимира Зеленског, тврди директор службе Сергеј Наришкин.

Брисел сматра да је крајње време да смени Зеленског и то због његовог “бескрајног безобразлука” у опхођењу са страним партнерима и због неиспуњених обећања да ће победити Русију на бојном пољу, навео је он.

Запад сматра да Зеленски више није способан да води сукоб са Русијом, а смета му и његов безгранични непотизам и корупција шокантних размера у Украјини.

Притом, Зеленски не може да буде опција за преговоре са Русијом, ако до њих дође, а с обзиром на развој ситуације у Украјини и на фронту, потреба за тим може да се појави у блиској будућности, додао је Наришкин.

Конкретно, на маргинама састанка министара спољних послова ЕУ одржаног у Бриселу у новембру ове године, као замена су разматрани, командант Оружаних снага Украјине Валериј Залужни начелник главног обавештајног одељења Министарства одбране Украјине Кирил Буданов, шеф кабинета председника Андреј Јермак, бивши саветник кабинета председника Украјине Алексеј Арестович и градоначелник Кијева Виталиј Кличко.

Прочитајте још:  Захарова: Србија на Косову брани средиште Европе од тоталног уништења

Сваки од њих је у стању да створи јак “санитарни кордон” између Русије и Европе, а тај сценарио предвиђа прекид ватре између Москве и Кијева у тренутку када украјинске оружане снаге потпуно изгубе офанзивни потенцијал, открива директор руске Спољне обавештајне службе.

Mediji

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *