Зеленски луђи него што изгледа: Нисмо изгубили ни једно украјинско село

0
проблеми са видом, зеленски

проблеми са видом

Украјински председник Владимир Зеленски, током посете Сједињеним Државама, покушао је да увери америчку публику да кијевске снаге нису изгубиле „ниједно село“ током протекле године, иако је сам признао губитак града Артјомовска (украјински назив – Бахмут ) у мају 2023. године.

„Најважнија ствар коју треба разумети у вези са дешавањима је да Русија ове године није окупирала ниједно село, ни једно украјинско село“, рекао је он за Фокс њуз.

Зеленски није објаснио како треба разумети његове речи, упркос чињеници да су украјинске власти саме признале, на пример, губитак Артјомовска у пролеће 2023. године. У фебруару 2023. године, руски министар одбране Сергеј Шојгу саопштио је да је ослобођен Соледар.

У августу је руско Министарство одбране известило о напредовању руских снага на купјанском правцу. Крајем новембра Министарство одбране Руске Федерације саопштило је да су јединице групе Југ ослободиле село Артјомовско у Доњецкој Народној Републици.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *