До 9 сати у Србији гласало 5,2 , у Београду 8,1 одсто

0

Сва бирачка места у Србији су отворена су на време јутрос у седам сати, рекао је председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић.

Он је на конференцији за медије рекао да имају информације да је на само два бирачка места било мањих потешкоћа, у Житорађи на бирачким месту 27 промењено је место гласања због нестанка струје, у Сомбору на бирачким местима 31 и 33 пребачени су у другу просторију јер је пукла цев.

Грађани ће на 8.273 бирачких места данас до 20 сати гласати на изборима за посланике Скупштине Србије и Скупштине Војводине, као и на локалним изборима у 65 општина и градова укључујући и Београд.

Бирачко право на овим изборима моћи ће да искористи 6.500.666 грађана, колико их је уписано у бирачки списак.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На парламентарним изборима грађани ће се опредељивати за једну од 18 изборних листа на којима је предложено 2.817 кандидата за 250 места у парламенту.

За Скупштину Војводине на гласачком листићу бира се између 13 изборних листа за 120 посланичких места, а за Скупштину Града Београда има 14 изборних листа за 110 одборничких места.

Уколико се неко затекне на бирачком месту приликом затварања бирачког места или непосредно испред, биће му омогућено да гласа. На бирачким местима забрањено је коришћење мобилних телефона или других средстава комуникација, као и фото-апарата и камера.

Изборе ће пратити 5.587 посматрача из девет домаћих удружења и 25 међународних организација и страних држава.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *