Руски посматрачи: Није било неправилности током избора у Србији

0

Руски посматрачи: Није било неправилности током избора у Србији.

Сенатор Руске Федерације и шеф Посматрачке мисије Интерпарламентарне скупштине Заједнице независних држава Дмитри Василенко изјавио је вечерас да та мисија није уочила озбиљне неправилности током одржавања парламентарних и локалних избора у Србији и да они протичу у фер и коректној атмосфери.
Василенко је рекао да је мисија дошла на позив Републичке изборне комисије, да су чланови те групе посматрали изборе на 17 бирачких места у Београду и да нису уочили озбиљне неправилности.
РИК и локалне изборне комисије створили су све услове за изражавање слободне воље грађана. Бирачи су демонстрирали висок ниво поверења према структурама које су спроводиле изборе. Припрема и одржавања ванредних избора за посланика Скупштине Србије био је у складу са националним законодавством и међународним стандардима одржавања демократских избора”, поручио је Василенко и додао да о свему томе сведочи висока излазност на изборе.
Прочитајте још:  Амбасадор Израела: Срећан сам што сведочим прагматичном приступу Владе Србије по питању признавања Косова од стране Израела
Сенатор Руске Федерације Јуриј Фјодоров рекао је да су избори одржани на највишем могућем нивоу.
“Бирачи су долазили на бирачка у добром расположењу. Нисмо забележили никакве неправилности”, рекао је Фјодоров.
Сенатор Републике Белорусије Игор Гедић такође је високо оценио ниво организације и одржавања гласачког процеса у Србији.
“Убеђен сам да неће бити никаквих проблема са нерегуларностима, ми их нисмо забележили. Оцењујемо да су избори одржани у коректној атмосфери у складу са свим међународним демократским стандардима”, рекао је Гедић.
Прочитајте још:  ТУЂМАН ИМАО ШПИЈУНА У СЛОБИНОМ КАБИНЕТУ, ДОЈАВИО КЉУЧНУ ИНФОРМАЦИЈУ ПРЕД "ОЛУЈУ"! Бивши министар открива тајну чувану ТРИ деценије
Сенатор из Републике Таџикистан Шариф Хаким Зода изјавио је да су избори одржани без неправилности.
“Избори су прошли на високом демократском организационом нивоу, нису примећене никакве неправилности”, рекао је Зода.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=DxzaanBkN8g

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *