(фото:Весна Веизовић/Васељенска)

РИК одбацио све приговоре.

Прочитајте још:  Захарова: Курти жели да спроведе етничко чишћење Срба на КиМ! Он је крив за крвопролиће у Бањској
Одбачени су сви приговори који су поднети том телу поводом спровођења избора на нивоу републике 17. децембра. Приговоре су поднели бирачи: Мирослав Паровић, Далибор Јеж, Иван Петковски, Вања Божовић, Веселинка Краљ, Данко Паскаљевић, Бојан Стефановић, Љиљана Бела Антонић и Снежана Шошкић.

Према речима председника РИК-а Владимира Димитријевића, сви приговори су идентични, а односе се на непоступање РИК у бројним процесима, што је, како подносиоци приговора наводе, допринело компромитовању изборног процеса и учинило га нелегитимним.

У приговорима се, такође, наводи да је РИК поступио противно слову Устава, у ком пише да је Косово и Метохија саставни део Србије.

Прочитајте још:  Саво Манојловић признао: Чуо сам се са Вучићем
Наведено је и да РИК није санкционисао понашање председника републике и није ништа учинио поводом појаве фантомских бирача и куповине гласова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подносиоци приговора тражили су да се изборни процес поништи у целини, јер сматрају да ће у супротном нови сазив Скупштине бити нелегитиман.

Димитријевић је објаснио да су примедбе одбачене због тога што су их поднела неовлашћена лица.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *