Државна дума РФ: Јерменија не поштује правила ОДКБ

0
Државна дума

(ФОТО:В,Т./ВАСЕЉЕНСКА)

Државна дума РФ: Јерменија не поштује правила ОДКБ.

Премијер Никол Пашињан тврди да је ОДКБ саботирао његов позив за слање трупа у пограничне области Јерменије, док граница републике са Азербејџаном још није демаркирана, рекао је за Њуз.ру посланик Државне думе Алексеј Журављов. Поред тога, приметио је, Јереван се уопште није званично обраћао за помоћ Организацији договора о колективној безбедности.

Прочитајте још:  Шмит поручио – Додик се враћа у институције БиХ! Додик зна како је доведен на власт!
Азербејџан поштује међународно право. Јерменија се чудно понаша. Није потписан мировни споразум између земаља, граница није дефинисана “, истакао је први заменик председника Комитета Државне думе за одбрану.

Прочитајте још:  СИРСКИ ПРЕВАРИО УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ! Каснила наредба о повлачењу и то је намерно урађено
Према његовим речима, ОДКБ делује по одређеном протоколу, који Јерменија није испоштовала. Као пример је навео Казахстан, који је 2022. године званично затражио помоћ од те организације.

Прочитајте још:  Градоначелник побегао, породилиште није дигнуто у ваздух - најновије вести о Мариупољу
Може ли ОДКБ помоћи земљи која не тражи помоћ? Казахстан је званично затражио помоћ у јануару 2022. године и тамо је криза на крају брзо решена. Испада да нам Пашињан замера што без његове сагласности нисмо увели окупационе трупе у његову земљу? „То је чудна позиција “, приметио је Журављов.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је Пашињан оптужио руско руководство да није испоштовало услове трилатералног споразума о решавању сукоба у Карабаху, потписаног у новембру 2020. Премијер је такође тврдио да руске мировне снаге нису заштитиле цивилно становништво Карабаха када су непријатељства настављена у региону.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *