“ОБУСТАВИТЕ СВУ ПОМОЋ ПРИШТИНИ” Америчка конгресменка Тени поднела предлог закона

0
тени

Клаудија Тени

Конгресменка из Њујорка и копредседавајућа српског кокуса у Конгресу Клаудија Тени поднела је предлог закона којим би се обуставила сва помоћ Приштини док не испуни своје обавезе.

– Европска унија је 2013. године помогла у посредовању у Бриселском споразуму између Србије и Косова како би се ублажиле тензије између две земље. Косово није испунило многе од својих кључних обавеза према споразуму, као што је формирање Заједнице општина са српском већином и уједињене полицијске снаге. Поред тога, Косово је ускратило једнака права косовским Србима. Неиспуњавањем овог споразума, Косово крши међународне норме и ствара напетост и нестабилност на Балкану – навела је Тени у саопштењу.

Према њеним речима, усвајањем овог закона била би ускраћена било каква даља помоћ САД властима у Приштини, “док се не имплементирају одређени услови наведени у Бриселском споразуму из 2013. године”.

– Сведоци смо угњетавања и дискриминације косовских Срба због неспровођења кључних одредби Бриселског споразума из 2013. године. Императив је да Сједињене Државе заузму став у корист демократије, мира и стабилности у региону. Подржавање Бриселског споразума шаље јасну поруку да наша помоћ треба да буде усклађена са принципима споразума. Јасно смо против акција које поткопавају права и добробит косовских Срба. Овај закон одражава нашу посвећеност неговању мира и позивању премијера Аљбина Куртија и владу Косова на одговорност – поручила је Тени.

Новости

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *