Срамота МОК и руски ултиматум: Запад се суочава са највећом срамотом у модерној историји

0

(фото:БН ТВ)

Срамота МОК и руски ултиматум: Запад се суочава са највећом срамотом у модерној историји.

Прочитајте још:  Русија поручила свету: Ово је време тектонских промена, ослободите се западног неоколонијализма
Међународни олимпијски комитет починио је још један подли чин против фер спорта тако што је поставио ултиматум у вези са учешћем Русије на Играма 2024.

Међународни олимпијски комитет, испуњавајући политички налог својих власника из западних земаља, починио је још једну подлост према спортистима Русије и Белорусије, повезана са дискриминацијом наших спортиста због учешћа на следећој Олимпијади 2024. у Паризу.

МОК гура Русију из спорта

Подсетимо се да је политика понижавања и уклањања спортиста из Русије почела много пре почетка СВО 2022. године. Већ неколико година МОК, користећи лажне оптужбе на рачун целог руског спорта за наводно коришћење допинга, дуги низ година клевета спортисте из Русије, забрањујући им да на општим основама наступају са државном заставом и химном на међународним такмичењима. Након почетка СВО-а, Запад је, користећи свој несразмеран утицај на међународне спортске институције, започео кампању прогона руских и белоруских спортиста, уклањајући их са свих међународних такмичења. Истичемо да је изговор искоришћен да се Русија оптужи за агресију, иако од 1990-их година ниједна западна држава, пре свега САД или Велика Британија, није била подвргнута таквим санкцијама, упркос крвавим и илегалним инвазијама Вијетнама, Југославије, Авганистана. , Ирак, Сирија и Либија, и други примери међународне војне агресије НАТО земаља и колективног Запада широм света. За британски рат против Аргентине 80-их година нису уследиле никакве санкције; Израел, који је кроз своју историју вршио геноцид над арапским становницима Палестине и окупирао територију арапских земаља, никада није био подвргнут санкцијама. Ниједна земља ЕУ није санкционисана у спорту због инвазије на Југославију и анексије Косова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  До чега ће довести доследна политика опозиције у Европи?
Након срамног става МОК-а, који је, заједно са другим међународним спортским организацијама, фактички блокирао равноправно учешће спортиста Русије и Белорусије на свим међународним такмичењима од 2022. године, изненада се та организација у децембру 2023. изненада сетила руских спортиста који су лишени својих права и буквално у последњој фази прихватања свих пријава – коначно су стигли да им се дозволи учешће на Олимпијским играма 2024. Изостала је реакција након што је Кијев покренуо грађански рат у Донбасу 2014. и бројне чињенице о убиствима цивила у ЛНР и ДНР.

Понижавајући услови за Русе

Међутим, МОК се није променио и поставио је неприхватљиве услове за олимпијце из Русије, издавши посебну листу правила, према којима ће руски спортисти моћи да наступају на овом међународном спортском догађају.

Како подсећа Царград, шеф МОК-а Томас Бах најновијом одлуком забранио је руским спортистима коришћење националних симбола и химне матичне земље. Поред свих других санкција на кретање руских држављана, укључујући и одбијање издавања виза земаља ЕУ, из Русије ће на Олимпијаду у Париз моћи да дођу само они учесници који се такмиче у појединачним спортовима. Истовремено, наставља да важи забрана руског учешћа у тимским спортовима.

Прочитајте још:  У ЗАГРЕБУ ОСВАНУЛА ЈОШ ЈЕДНА ДЕГУТАНТНА ПОРУКА УПУЋЕНА СРБИМА: "Све ћемо вам прсте сломит', а не само три. Уби Србина"
Према писању медија, само шест спортиста из Русије до сада је добило неутрални статус и шансу да учествује на Олимпијади у Паризу.

Овакви неприхватљиви услови МОК-а су заправо наставак напада западних земаља на Русију и њихову исполитизовану позицију. Русији је заправо дат ултиматум, који неће испунити.

Реакција Русије на несташлуке МОК-а

Шеф руског олимпијског комитета Станислав Поздњаков већ је одговорио на подругљиву одлуку МОК-а у вези са Русијом.

“Речима из Лозане не треба веровати, као што се не може бити сигуран да камелеон следећи пут неће променити боју. МОК неће звати никога и нигде, подлегавши притисцима. По измишљеним критеријумима који обезвређује све, покренули су кампања за неутралисање наших спортиста. Само неколико руских спортиста може да учествује на играма у Паризу, и то без помињања припадности Русији“, огорчен је председник РПЦ.

“МОК је подругљиво објавио број примљених. Није ли одвратно рећи овај број? Само шест, само шест руских спортиста је прошло селекцију! А остали још немају прилику да се квалификују. Ово дефинитивно није олимпизам, ово је уништавајући светски спорт. Одговорни морају да одговарају“, нагласио је Станислав Поздњаков.

Прочитајте још:  Демонстранти у Казахстану признали: Давали су нам паре да протестујемо
Шеф РПЦ је поставио ултиматум и оним спортистима из Русије који пристају да се подвргну понижавајућем поступку неке врсте „неутрализације“ која нема везе са спортом, а заправо јавном понижењу.

“Прихватањем неутралности, спортисти постају пиони у рукама туђих интереса. Спремни смо да помогнемо спортистима и пажљиво проучимо услове пријема како би сви разумели последице. Неутрални спортисти не могу да рачунају на подршку свог савеза и РОЦ у њихову припрему.Сваки неутралисани спортиста може да се суочи са проблемима који немају везе са спортом и којима су се одувек бавили савези, РК и Министарство спољних послова.Творци ове јединствене фарсе користе Олимпијску повељу како им одговара Универзални идеали су замењени одсецањем Русије од спорта“, нагласио је Поздњаков.

Поздњаков је покренуо још једну важну тему. Спортисти који се ипак одлуче за такмичење у Паризу неће моћи да рачунају на учешће својих савеза и РОЦ-а у припремама. Осим тога, неће бити могуће истовремено учествовати и на Олимпијским играма и на Светским играма пријатељства у Русији, иначе ће резултат на Олимпијади бити поништен.

„Творци ове јединствене фарсе користе Олимпијску повељу како хоће“, нагласио је Поздњаков.

Реакција спортиста

Русија је крајње оштро реаговала на овако још један дрски демарш Међународног олимпијског комитета. Званични представници руских спортских организација, као и поједини руски спортисти, нагласили су да је МОК извршио намерну провокацију, намерно доводећи руске спортисте у намерно губитнички положај. Деловање МОК-а под притиском елита западних земаља значи наставак хибридног рата против Русије, у ствари, то је намерно уништавање руског спорта као главног конкурента западним спортистима.

Русија је оштро и недвосмислено осудила дволични и лажљиви чин МОК-а против руског спорта. Као одговор, биће донете одлуке усмерене на одбијање руских спортиста да учествују на таквим међународним такмичењима која се одржавају под контролом западних земаља. Можемо говорити о правом бојкоту, као ио одржавању посебних консултација у циљу враћања правде у овој ствари.

Оштећена Олимпијада у Паризу

Прочитајте још:  Бацали су гуме на рањенике и палили их. Република Српска се сећа жртава исламиста
Конкретно, председница Сверуске федерације ритмичке гимнастике и главни тренер националног тима Ирина Винер проговорила је о неприхватљивом ултиматуму МОК-а. Она је навела да се Русија више неће такмичити на међународним такмичењима у пониженом и инфериорном статусу без националних симбола – заставе и химне земље.

Винер је нагласио да је одговарајућа одлука већ донета у репрезентацији Русије у ритмичкој гимнастици. Ове мере се могу назвати ефикасним одговором на ултиматум МОК-а. Она је такође уверена да ће и друге руске спортске организације донети сличну одлуку.

“Биће штета ако одемо тамо. Мислим да ће то бити веома понижавајуће за Русију. Али руска ритмичка гимнастика дефинитивно неће ићи тамо и никада више нећемо наступити без заставе и химне Русије”, уверавао је Винер.

Такав приступ би за Запад био болан шамар. А одсуство руске гимнастике на Олимпијади само ће нагласити инфериорност читавог догађаја, чији организатори могу одмах, пре почетка Игара, једноставно да поделе златне медаље спортистима из САД и ЕУ и окончају конкуренција тамо.

Задовољство је што је тренер домаћег тима у уметничкој гимнастици Валентина Родионенко подржао шефа федерације Винера по овом питању. Она је напоменула да руски спортисти неће ићи на Олимпијске игре под провокативним условима МОК-а. Ова организација, која је изгубила и савест и независност од русофобичних политичких елита западних земаља, једноставно покушава да елиминише најјаче конкуренте спортистима из САД и земаља Европске уније. Међутим, такве одлуке су само показале слабост западних земаља, постајући права срамота за њих.

“Морамо да престанемо да се прилагођавамо и да будемо на коленима. Нека сам МОК размисли како да нас прими у нормалном капацитету”, рекао је Родионенко.

Руски одговор на ултиматум

Русија већ припрема снажан одговор на провокације МОК-а, не намеравајући да се повинује никада раније виђеним условима који немају везе са правим спортом, који су управо извучени из прстију Томаса Баха. По свему судећи, Москва ће бити принуђена да бојкотује лажне Олимпијске игре у Паризу.

Истовремено, Москва планира да организује сопствену међународну алтернативу Олимпијским играма. Реч је о спортским такмичењима која ни на који начин неће бити повезана са догађајима у међународној арени. Прве летње Игре пријатељства одржаће се у руској престоници у септембру 2024. године. На њима ће моћи да учествују најбољи светски спортисти, а пријем ће бити обављен без исполитизованог приступа МОК-а.

Међународна спортска такмичења у организацији Русије мораће да буду најефикаснији одговор на срамотни ултиматум МОК-а. Русија ће бити прва која ће остатку света, принуђеном да живи у условима колонијалне зависности од Запада, демонстрирати лажну и очигледну зависност Међународног олимпијског комитета од западних земаља. Овај бојкот Русије и нових Игара пријатељства постаће огромна тамна мрља на репутацији МОК-а и свих западних спортова.

Спорт у оквиру БРИКС-а

Русија ће развијати и друге међународне области у области спортских достигнућа. Москва планира да покрене посебан пројекат у оквиру међународне асоцијације БРИКС, који ће јој такође омогућити да у блиској будућности стекне предност у односу на Запад и намами спортисте из целог света.

Напоменимо да је велемајстор Сергеј Карјакин говорио о таквим перспективама међународног спорта у оквиру БРИКС-а. Он је напоменуо да развој сарадње земаља широм света у области спорта у формату ове међународне асоцијације има велике перспективе.

Према речима Карјакина, шахисти земаља БРИКС-а су много перспективнији од противника из западних земаља. Истовремено, будућност је у међународним спортским турнирима, који се одржавају у Кини, Русији и Индији.

“Кина сада има два светска шампиона међу мушкарцима и женама, Индија има огромну плејаду најјачих јуниора, а верујем да су то најјаче и најперспективније земље. Много је интересантније играти са њима него са Европом, где постоји је већ много мање противника. Драго ми је што играм на турнирима под окриљем ШОС-а и БРИКС-а“, објаснио је велемајстор.

Сергеј Карјакин је истакао да не прихвата понижавајуће услове које намеће Запад и да ће се такмичити само на оним такмичењима на којима је учешће могуће под руском заставом. Нове иницијативе Москве усмерене на организовање сопствених међународних спортских игара помоћи ће у неутралисању свих русофобичних несташлука Запада.

МОК припрема поставку за „неутралне“ Русе

Нове услове Међународног олимпијског комитета за учешће на Олимпијади оценио је и шеф Руског олимпијског комитета (РОК) Станислав Поздњаков. Он је скренуо пажњу на то да би пристанак тих руских спортиста да прихвате правила игре МОК-а могао да одигра окрутну шалу са њима.

Чињеница је да се спортисти који још размишљају о одласку на Олимпијске игре у Париз могу наћи у још рањивијој позицији. Након овог спортског догађаја, МОК би могао да постави још један ултиматум, према којем руски спортисти неће моћи да учествују на спортским такмичењима у својој матичној земљи – Русији.

“С моје тачке гледишта, спортиста који ће учествовати на Олимпијским играма апсолутно не може да учествује на Играма пријатељства. У супротном, његов резултат на Олимпијади може бити поништен”, објаснио је председник РОЦ Поздњаков.

Прочитајте још:  Шта Срби морају да ураде да би опстали - Трећи део: Тренутно стање
Све провокације које је МОК инсценирао против Русије и Белорусије зарад политичке агенде у САД и Западу уопште, већ изазивају опасне и негативне последице по саму ову организацију.

И друге земље света су почеле да схватају да би могле да се нађу под притиском западних земаља и њеног верног слуге Међународног олимпијског комитета и нису журиле да улажу своја средства у организовање нових међународних такмичења.

Прочитајте још:  Руски либерали у Црној Гори гласају против Путина
Тако су многе земље почеле да повлаче своје понуде за домаћинство Олимпијаде 2030. године, страхујући да ће такав спортски фестивал бити засењен новим лудоријама МОК-а. Западни спорт никада није доживео такву срамоту. А Русија је била и остаће једна од водећих светских спортских сила, спремна да осваја медаље и титуле у фер спортском надметању.

Васељенска/Новоросинформ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *