Народна скупштина РС усвојила Нацрт закона о имунитету Српске

0

Народна скупштина РС усвојила Нацрт закона о имунитету Српске.

Разлог за доношење Нацрта закона у чињеници да постојеће законско решење, које је 6. октобра 2002. године наметнуо тадашњи високи представник, оставља могућност вођења кривичних поступака против највиших носилаца извршне власти.

Прочитајте још:  Вучић у три дана мења став о Закону о експропријацији, попустио пред грађанима
Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас Нацрт закона о имунитету Српске који прописује да највиши носиоци извршне власти у Српској нису кривично или грађански одговорни за било који поступак извршен у оквиру њихових дужности и на тај начин се штите као и носиоци законодавне и судске власти.

Како преноси Срна, за акт који ће бити упућен у јавну расправу на 30 дана, гласало је 47 посланика, а нико није гласао против, нити је било удржаних.

Прочитајте још:  Небојша Вукановић: Ко је рекеташ и мафијаш – одговор Р. Драшковићу (ВИДЕО)
Опозиција није присуствовала гласању након вербалног инцидента који се десио у скупштинској сали.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У образложењу акта наводи се да је разлог за доношење Нацрта закона у чињеници да постојеће законско решење, које је 6. октобра 2002. године наметнуо тадашњи високи представник, оставља могућност вођења кривичних поступака против највиших носилаца извршне власти, чиме се “утиче на независност и функционисање извршне власти”.

Посланици су усвојили и Нацрт закона о референдуму и грађанској иницијативи чији је циљ ефикасније и економичније спровођење референдума у Републици Српској, као и Нацрт закона о ловству и Нацрт закона о изменама и допунама Закона о посебном режиму извршења казне затвора.

Прочитајте још:  Милановић: Додик је мој саговорник
На истој седници је за директора Агенције за осигурање Републике Српске именована је Драженка Јањанин, а изабрани су и чланови Савета националних мањина Српске.

Након гласања, председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић окончао је седму редовну седницу, наводи Срна.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *