Београдски надбискуп позвао папу у Србију

2
папа

EPA / Maurizio Brambatti

Београдски надбискуп Ладислав Немет изјавио је данас да је позвао папу Фрању да, крајем септембра 2024. године, дође у Београд на обележавање 100 година од успостављања те надбискупије.

Београдски надбискуп Ладислав Немет изјавио је данас да је позвао папу Фрању да, крајем септембра 2024. године, дође у Београд на обележавање 100 година од успостављања те надбискупије.

“Позвао сам папу, е сад видећемо да ли ће се неко у Србији сложити да он дође.Увек је у Србији проблем да се сви не слажу, неки се сложе, други се не слажу“, рекао је Немет новинарима.

Немет је рекао да би папа Фрања “дошао одмах, али има неколико фактора”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Прво је да локална Црква позове, друго да држава позове и треће да се све црквене верске заједнице сложе, да нико није против”, рекао је Немет.

Он је објаснио да папу Фрању не мора да позове патријарх Српске православне цркве (СПЦ) Порфирије, већ да Синод СПЦ није против његовог доласка.

Немет је рекао да уколико папа Фрања не дође у Београд, доћи ће његов заменик, државни секретар Свете столице. Надбискуп каже да је папа Фрања требало да дође у Србију почетком маја 2016. године, али је тадашњи министар спољних послова Србије Ивица Дачић замолио да се његова посета одложи.

Немет је најавио и да ће у јуну наредне године у Београду бити одржана конференција на којој ће учествовати око 60 кардинала и бискупа.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Београдски надбискуп позвао папу у Србију

  1. Шта ће нама изопаченици са запада попут папе, кардинала и надбискупа.
    Нека иду где им је место – у велику Русију па да виде како ће тамо да стигну и како ће бити дочекани. Каква дрскост сатаниста!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *