Трамп: ФБИ започео прогон хришћана у Америци

0
трамп

Доналд Трамп (Фото: flickr)

Бивши председник САД Доналд Трамп је упозорио Американце на “тајне шпијуне” за које каже да их ФБИ шаље да прогоне хришћане.

Трамп на свој “Truth Social” налог поставио видео са натписом “Заустављање прогона хришћана!”.

У његовој објави на друштвеној мрежи се наводи да су ФБИ и Министарство правде (ДОЈ) усвојили антихришц́анску меру и да шаљу агенте у цркве као део те наводне “завере”.

“Под поквареним Џоом Бајденом, хришц́ани и верни Американци су прогањани што је нешто што ова нација никада раније није видела. Католици су посебно на мети, а евангелисти су сигурно и на листи посматрања. Током протекле три године, Бајденова администрација је послала СВАТ тимове да ухапсе активисте који подржавају живот. ФБИ је ухвац́ен у профилисању побожних католика као могуц́их домац́их терориста и планирају слање тајних шпијуна у католичке цркве, баш као у стара времена Совјетског Савеза” , рекао је Трамп у видео снимку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Трампови коментари се односе на документ ФБИ-а који је процурио раније ове године који показује да је канцеларија Бироа у Ричмонду у Вирџинији упозорила агенте на екстремистичку претњу коју представљају “радикално-традиционалистички католици” (РТЦ), за које је биро рекао да су мала мањина унутар католичке цркве.

 

Меморандум, у којем се наводи да је ФБИ открио “све вец́е преклапање” између националистичког покрета и РТЦ-а, изазвао је бес међу републиканцима који су оптужили савезну владу за верски прогон.

Биро је уклонио меморандум из свог система убрзо након што је у фебруару објављено да постоји документ, рекавши да не испуњава “строже стандарде ФБИ”.

Прочитајте још:  Велики светски Потрес: Kина почела продају америчког јавног дуга

“Католици, не можете гласати за демократе. Не смете ни да помислите да гласате за Бајдена. Оно што вам раде је шокантно,” поручио је Трамп.

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *