Турска извела ваздушне ударе у северном Ираку и Сирији

0

www.globallookpress.com © Michael Zegers/http://imagebroker.com/#/search/

Турско ваздухопловство извело је ваздушне ударе у северном Ираку и Сирији и том приликом уништило 29 мета забрањене Радничке партије Курдистана (ПКК) након што је у последња два дана убијено 12 турских војника у северном Ираку, саопштило је турско Министарство одбране.

У операцијама турског ваздухопловства у северном Ираку и Сирији мете су биле базе, склоништа и нафтна постројења за која се верује да их користе милитанти Курдистанске радничке партије.

Турско министарство одбране претходно је саопштило да је војска извела ваздушне нападе на циљеве ПКК, и “неутралисала” најмање 16 милитаната ПКК у сукобима који су у току.

Ваздушни напади Турске уследили су после саопштења турског министарства да је најмање 12 војника убијено у последња два дана у нападу припадника Радничке партије Курдистана на базу која се налази близу Хакурка, на северу Ирака.

РТ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *