Вучић уживо: Насилници ће бити похапшени (видео)

0

Вучић уживо: Насилници ће бити похапшени.

Председник Александар Вучић је у обраћању јавности рекао да никаква револуција није у току. Поручио је да је држава довољно снажна да одбрани демократију и државу, као и да ће “силеџије бити ухапшене”.

Прочитајте још:  Вучић се радује најављеној посети султана Београду
Председник Александар Вучић изјавио је да представници и присталице коалиције Србија против насиља покушавају насилно да заузму Скупштину града Београда и поручио грађанима да не брину, јер се никаква револуција не дешава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Желим да вам кажем да не бринете, грађани Србије. Иако су сцене драматичне, јер ми волимо своју земљу, волимо свој град, нисмо навикли на то да нам неко ломи прозоре, да нам неко руши нашу кућу. Да не бринете, зато што никаква револуција није у току”, рекао је Вучић у обраћању грађанима.

Прочитајте још:  РЕЖИМ ОКРЕНУО ЛЕЂА СРПСКИМ ПРИЈАТЕЉИМА: Србија потписала Декларацију ЕУ о Белорусији! Америка одмах поздравила!
Истакао је да им ништа од тога неће поћи за руком. “А да се ми трудимо да благом реакцијом, мирном реакцијом не повредимо некога од случајних демонстраната”, рекао је Вучић.

“Иако су сцене драматичне нисмо навикли да нам неко ломи прозоре и руши кућу. Никаква револуција није у току ми се трудимо да мирном реакцијом не повредимо никог од демонстраната. Присутно је 2.490 људи, 1.195 покушава да уђе у Скупштину. Неки су показали да је насиље једини вид борбе против противника”, рекао је Вучић.

“Стигло је хиљаде позива људи из целе Србије који хоће да бране своју државу. Не чините то, држава је довољно снажна да одбрани демократију и државу”, рекао је он. Додао је да када у региону говоре о револуцији јасно је да се ради о озбиљнијим геополитичким околностима у којима покушавају да уруше независност и самосталност Србије.

“Сачуваћемо слободу Србије јер је то највиша вредност. Сачуваћемо самосталност, независност и сувереност наше земље. Одбранићемо нашу Србију, само вас молим да сачувамо мир, будите спокојни, држава је сигурна и државу им нећемо дати да нам униште. Нашу кућу сачуваћемо. Живела Србија и живела слобода”, поручио је Вучић.

Окупљени на протесту испред РИК-а, после обраћања лидера листе “Србија против насиља”, на позив Мирослава Алексића направили су прстен око Скупштине града. Представници СПН-а покушали су да уђу у зграду да би се, како кажу, обратили  окупљенима, али им обезбеђење то није дозволило.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *