Захарова: Запад толико воли Србију да би је сутра опет бомбардовао!

0
запад

www.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Запад је Србији, као и Украјини, поставио строги услов – избор. Српском народу није било дозвољено да комбинује развојне путеве у складу са националним интересима већ да бира: или с њим, или с Русијом, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова у интервјуу за РТ, коментаришући протесте у Србији.

“Сада се избор формира на тотално другачији начин, а последње измене, чини ми се да генерално звуче као ултиматум: шта год, само не са Русијом. Србија је одувек знала да је Русија кроз историју никада није остављала на цедилу, а то важи чак и за оне тренутке када је нама било, најблаже речено, лоше”, казала је Захарова.

Она је истакла да се Запад лако обрачунава са онима који се не ослањају на своје националне интересе, “који немају снаге да им се одупру”.

“У Србији постоје државници и политичари који су спремни да пруже отпор и ставе интересе свог народа изнад ‘празних’ обећања која даје Запад. Западне земље су испровоцирале српски народ да предузме одређене радње које би га гурнуле у неуставно поље”, указала је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Захарова је додала да, када је човек већ ван оквира закона, он је “рањив”, истакавши да су се скупови у Србији претворили у погроме и реалну претњу “не само за власт, већ и за локално становништво”.

Руска званичница је навела да је свима позната “љубав” Запада према Србији.

“Сви ми из новије историје знамо колико Запад воли Србију. Толико је воли да је спреман да бомбардује престоницу. Не само да бомбардује, већ користити бомбе са осиромашеним уранијумом против цивила, жена и деце”, подсетила је представница руског министарства спољних послова.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *