Седморо осумњичених за нереде на протесту признали кривицу, за 11 предлог притвора

1
протесту

Поводом догађаја од 24. децембра, током протеста испред Скупштине Града Београда, у Вишем јавном тужилаштву у Београду током претходног дана и ноћи саслушани су осумњичени за извршење кривичних дела позивање на насилну промену уставног уређења и насилничко понашање на спортској приредби и јавном скупу.

Седморица осумњичених су признали кривицу, за 11 је тужилаштво предложило притвор док је према двоје осумњичених тужилаштво укинуло задржавање и они су пуштени да се у даљем току поступка бране са слободе.

Сви осумњичени су на саслушању изнели своје одбране, саопштило је то тужилаштво.

Седморица осумњичених су након саслушања признали кривицу и закључили споразум о признању кривичних дела на условне казне затвора и новчане казне, а споразуми ће бити прослеђени на одлуку о потврђивању Вишем суду у Београду.

Четворица осумњичених Зоран М. (68) Срђан С. (36), Никола В. (32) и Марко Р. (38) закључили су споразуме о признању кривичног дела насилничког понашања на спортској приредби јавном скупу у стицају, са кривичним делом позивање на насилну промену уставног уређења на условне казне затвора од 6 месеци с роком провере од 2 године и новчану казну од 20.000 динара, односно Марко Р. на новчану казну од 10.000 динара, јавља Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Реља Ђ. (18), Лука Ш. (23) и Војислав О. (48) закључили су споразуме о признању кривичног дела насилничког понашања на спортској приредби и јавном скупу на условне казне затвора од 3 месеца с роком провере од годину дана и новчане казне од 20.000 и 10.000 динара.

Према двоје осумњичених тужилаштво је укинуло задржавање, Милици М. (37) и Стефану М. (19) и они су пуштени да се у даљем току поступка бране са слободе.

Прочитајте још:  ИЗАЗОВИ ТОКСИЧНОГ "ФЕМИЦИДА" У СРБИЈИ

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да према 11 осумњичених одреди притвор, да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду.

Притвор је предложен за Станоја Ш. (45), Андреја Р. (18), Гојка Д. (36), Димитрија Р. (19), Панту Ј. (54), Димитрија П. (21), Бранислава Т. (26), Славомира Р. (58), Матеја А.(39), Предрага П. (44), Сашу Д. (54)

Против свих осумњичених поднете су кривичне пријаве због наведених кривичних дела, поводом којих ће бити спроведене доказне радње у скаћеном поступку, након чега ће тужилаштво одлучити да ли ће против осумњичених поднети оптужне предлоге или ће обуставити поступке.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Седморо осумњичених за нереде на протесту признали кривицу, за 11 предлог притвора

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *