Шојгу: Главни задатак СВО за 2023. је завршен

0
сергеј шојгу

Сергеј Шојгу (Фото: Sputnik / Вадим Савицкий)

Шојгу: Главни задатак СВО за 2023. је завршен.

Под руководством начелника Министарства одбране (МО) Руске Федерације Сергеја Шојгуа, одржана је завршна тематска конференција са руководством Оружаних снага (ОС).

Прочитајте још:  Џихадисти са Блиског истока и Балкана у служби Зеленског
Почевши са радом, генерал армије је подсетио да су на недавно одржаној проширеној седници УО Министарства одбране, уз учешће председника Русије Владимира Путина, сумирани резултати за одлазећу 2023. годину.

„Врховни командант је високо оценио рад руководства и особља Министарства одбране и захвалио им се на савесном испуњавању постављених задатака. Главни напори у протеклој години били су усмерени на постизање циљева специјалне војне операције (СВО). Главни је да се омета контраофанзива Оружаних снага Украјине (АФУ), коју су гласно објавили Украјина и њени НАТО савезници. Овај задатак је успешно обављен“, рекао је он.

Према његовим речима, томе је допринело више фактора – стварање ефикасног система одбрамбених линија, висока борбена способност свих јединица и подјединица, поузданост и ефективност руске војне технике.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„И изнад свега, вешти и одлучни поступци бранилаца отаџбине, који несебично обезбеђују безбедност земље и њених грађана. Сећамо се сваког саборца који је дао своје животе у испуњавању задатака које нам је поставила домовина“, додао је Шојгу.

Министар је истакао да је свеобухватна подршка родбини настрадалих, као и социјална заштита свих учесника Зборног округа и чланова њихових породица била и остаје међу приоритетима Министарства одбране.

Прочитајте још:  Шта се дешава у Мариупољу
Даље, начелник војног ресора је рекао да су, како би се обезбедило несметано снабдевање трупама, предузећа војно-индустријског комплекса (ВОК) значајно повећала производњу најпопуларнијих врста оружја и средстава за уништење, многа су прешла на нон-стоп рад.

„У суштини, радници одбрамбене индустрије оспорили су хваљени западни војно-технички потенцијал“, приметио је Шојгу.

Прочитајте још:  ЕУ треба да заборави на санкције Русији, због којих пати цео свет
Не мање значајном је назвао помоћ особљу од обичних Руса.

„Желео бих да истакнем невиђену подршку нашег народа, који је, захваљујући свом патриотском духу и јединству, поуздан ослонац борцима Северног војног округа. Желим да истакнем да су општи напори у позадини и на фронту данас помогли нашим трупама да преузму иницијативу на линији борбеног додира са непријатељем“, рекао је шеф руског Министарства одбране.

Прочитајте још:  Украјински агент приликом бега оставио сву документацију руској војсци
Генерал армије је рекао и да наши борци стално заузимају повољније положаје и проширују територије под својом контролом у свим правцима.

„Доследно идемо ка постизању наведених циљева специјалне операције“, рекао је он.

„У тренутној ситуацији, Министарство одбране наставља са планираним активностима на изградњи јаких, поузданих, добро опремљених, мотивисаних Оружаних снага. То је једини начин да се обезбеди миран друштвено-економски развој наше земље и створе услови за стабилизацију ситуације у појединим конфликтним регионима и свету у целини“, закључио је Шојгу.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *