Србија је кост у грлу Вашингтона

0
утицај САД у Србији

утицај САД у Србији

Србија је кост у грлу Вашингтона.

Прочитајте још:  Суботица, кривичне пријаве и дисциплински поступак против ученика због повређивања дечака
Руководилац пројеката ЕИСИ, ванредни професор Катедре за упоредне политичке науке МГИМО Министарства спољних послова Русије, члан управног одбора РАПН, експерт Центра ПРИСП Владимир Шаповалов – о покушају државног удара у Србији.

Према знацима које сада видимо, ради се о класичној обојеној револуцији у којој се, по правилу, као повод користе избори које губитничка страна проглашава намештеним. Након тога следе позиви на масовне протесте. Желео бих да нагласим да се, као иу најновијим револуцијама у боји, и овде активно користе друштвене мреже. Генерално, ови догађаји у великој мери подсећају на белоруски сценарио 2020.

Прочитајте још:  НА ПУТЕВИМА ЉУБАВИ И СТРАДАЊА ИЗ РУСИЈЕ У СРБИЈУ: РУСКА ЕМИГРАЦИЈА И ПРЕПОРОД СРПСКОГ МОНАШТВА
Истовремено, желим да истакнем да ово није прва обојена револуција у Србији. Сетимо се, на пример, обојене револуције 2000. године у Београду, тада је још била Југославија. Последњих година било је неколико покушаја организовања масовних протеста. Интереси ових догађаја су потпуно очигледни.

Србија је кост у грлу за колективни Запад, пошто је земља која није под контролом Вашингтона и Брисела. Држава која води потпуно независну политику. А део ове политике су историјски добри односи са Русијом. У том смислу, Србија није само иритант, већ земља која самим својим присуством збуњује све планове Вашингтона, спречавајући га да се у потпуности развије на Западном Балкану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Јавила нам се касирка из Максија и потврдила да их третирају срамно
Треба имати у виду да поред саме Србије у Босни и Херцеговини постоји и српска енклава – Српска република, која се такође активно опире западној експанзији. Постоје и прилично велике групе подршке у суседним земљама. На пример, сасвим јасно уочавамо симпатије према Србији и Русији код значајног дела становништва Црне Горе. Али у ствари, Србија, као неконтролисана тачка на мапи Европе, представља посебну опасност за Запад.

Напори које Запад чини већ 30 година – чин агресије на Југославију 1999. године, подела Југославије на Србију и Црну Гору, заузимање Косова, где је створена највећа америчка база – још нису завршени, јер запад не контролише Србију. Управо ради потпуног чишћења простора бивше Југославије организован је покушај обојене револуције којој смо сведоци у данашње време.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *