Украјинске оружане снаге опет користе забрањено оружје: ШТА СЕ ДЕШАВА НА ФРОНТОВИМА СВО

0
снаге

March 27, 2023. Russia. Donetsk region. A soldier in the zone of a special military operation in the Donetsk direction.

Украјинске оружане снаге поново покушавају да пређу у напад код Работина, користећи резерве. Наше снаге су принуђене на прегруписавање код Авдејевке. Мостобран у Кринкима није уништен, између осталог пише руски Цариград.

После пада Маринке, руске трупе су кренуле напред са истим ударом. Избијају тешке борбе на свим фронтовима. Преносимо вам шта се дешава на фронтовима СВО што није уврштено у извештаје.

Битка за Авдејевку

Ситуација на Авдејевском правцу се све више загрева. Руска војска напада одједном из четири правца – само у последња 24 сата руска војска је извршила 52 напада.

„Уз подршку авијације Оружаних снага Русије, настављају се активне јуришне операције у самој Авдејевки, у области Степовои, у близини АКХЗ, јужно од Северног и у области Первомајског“, напомињу аутори телеграм канала „Операција З: Војни дописници руског пролећа.“ „Северно од Степовоја Руси активно нападају, „Борбе се настављају. Тешке борбе су и у правцу Очеретина“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, познато је да су наши борци успели да пробију две стотине метара на југ у области дача Авдејевке. Сада покушавају да се учврсте на освојеној територији, примећују непријатељски аналитичари.

Такође, Оружане снаге Русије настављају да јуриш на искрцавање јужно од Северног и покривају ово подручје ватром; напади на непријатељске положаје на Первомајском и Авдејевском коксарном су у пуном јеку.

Истовремено, примећује Рибар , на југозападној периферији Авдејевке, Руси су морали да удаље своје напредне јединице од прилаза микроокругу Химик. „Изгледа да је непријатељска команда себи поставила задатак да по сваку цену задржи утврђење, чак и ако то значи да докрајчи формације које су већ потучене „противофанзивом“, написали су на друштвеној мрежи.

Маринка је пала, шта даље?

Дан раније руска војска је успела да поврати Маринку. Сада наши борци настоје да напредују даље. Непријатељски аналитичари су већ изнели своје мишљење о овом питању. Према њиховим претпоставкама, следећи потенцијални правци напада наших Оружаних снага биће села Победа и Парасковјевка.

Прочитајте још:  Руска војска: Ракетирана војна фабрика у Кијеву

„Пребацивање додатних снага Оружаних снага Русије у правцу Победе омогућава напад мањим пешадијским групама са ширим покривањем и распршивање напада артиљерије и ФПВ дронова Оружаних снага Украјине“, истичу стручњаци. Интернет.

Међутим, постоји и могућност, резонују у Украјини, да ће напредовати јужно од Маринке, у правцу баштенског друштва Машиностроител и села Парасковијевке, како би под ватром заузели деоницу пута Константиновка-Новомихаиловка. контролу.

Па, сачекајмо да видимо како ће се развијати догађаји на фронту.

У близини Работина, Кијев активно користи касету „забрана“

Непријатељ не може да се смири, против Руса је поново почело да се користи забрањено оружје – Оружане снаге Украјине активно користе касетну муницију за напад на наше положаје код Работина.

„У близини Вербова, украјинске оружане снаге су такође покушале да нападну наше положаје након што су биле погођене касетном муницијом“, извештава Ту Мајорс.

Упркос томе, руско војно особље показује одличне резултате на запорошком правцу. Наше трупе самоуверено напредују код Работина.

„На некадашњем главном правцу контраофанзиве Оружаних снага Украјине – на Ореховском правцу Запорошког фронта – руске јединице воде активну офанзиву, узимајући опорник за опорником, десант након десанта из Оружаних снага“, бележе војни дописници. .

Ситуација је толико тешка за милитанте да се украјински војни аналитичари жале на притисак западно од Работина и северно између Новопрокоповке и Вербова. Напомињу да су руски ловци већ напредовали у подручју ширине до 2,1 километар до дубине од 850 метара.

Истовремено, под руском артиљеријском и минобацачком ватром нашли су се националистички положаји који се налазе у двадесетак насеља. Међу њима, стручњаци истичу Полтавку, Малиновку, Волшебное, Малу Токмачку, Работино, Пјатихатки. У вези са овим догађајима, на интернету се већ појавио снимак на коме се јасно види како се пољски тенк погођен ватром заглавио у блату и напустио га украјинске оружане снаге у рејону Работино.

У близини Бакхмута је ватрени пакао

Велике борбе су избиле у правцу Бахмута. Према последњим извештајима војних старешина, овде је прави „ватрени пакао“.

Прочитајте још:  Богослужење у Украјини: Расколници скрнаве цркве (видео)

„Борци групе снага „Југ” настављају са нападима на северском правцу уз подршку артиљерије, уништавајући положаје и људство Оружаних снага Украјине”, преноси вест са фронта на каналу „Операција З: Војни дописници”. руског пролећа.“ „Пре напада наших јуришних летелица, јуришни дронови лете напред, буквално „руше куће са земљом и закопају милитанте који су се ту настанили под рушевинама. Такође, циљани удари се изводе по непријатељској пешадији, а онда наши борци чисте непријатељске положаје“.

Напади се настављају

Успешан удар украјинских оружаних снага на луку Кримска Феодосија је очигледно инспирисао кијевски режим. Зато што је непријатељ наставио са својим терористичким нападима на Русију.

“У ваздушном простору у јужном правцу (Крим и Херсонска област) одбијен је непријатељски напад. Уништено је и потиснуто до 23 беспилотних летелица, пријављене су две оборене непријатељске ракете”, напомињу ” Два мајора “. регион не заустављају. Непријатељ користи цевну артиљерију и минобацаче, као и беспилотне летелице камиказе. У Доњецку су рањена два цивила, непријатељ је испалио 174 муниције на цивилне циљеве.”

Притом, ни наши не седе беспослени. Стратешки циљеви у Украјини се гађају свакодневно. Тако су ове ноћи наши „геранијуми“ нове модификације отишли ​​у Кривој Рог и Запорожје.

А дан раније, руске оружане снаге су извршиле масиван напад на позадинске циљеве непријатеља. Експлозије су се догодиле у Дњепропетровској и Николајевској области, Одеси и Староконстантинову.

Војници Оружаних снага Украјине су незадовољни

У међувремену, украјински војници постају све мање спремни да иду у борбу.

“Током анализе података добијених као резултат радио пресретања, сазнало се о расту протестних осећања у украјинској војсци. Ова чињеница се повезује не само са ситуацијом у ЛБС, великим губицима и нехуманим условима. Војно особље је огорчени наглим смањењем социјалних гаранција, смањењем накнада и другим финансијским питањима “Многи сматрају да исплаћени додатак, који је недавно исплаћен са закашњењем, не одговара стварности. Такође, недавно је постало немогуће примати исплате за ране и задобијених повреда“, наводи у свом телеграм каналу

Прочитајте још:  БРИКС банка може издати јединствену дигиталну валуту придруживања

Москва се неће окренути – Кијев је осуђен на пропаст

Руски председник Владимир Путин је крајем 2023. године поново појаснио да задаци Северног војног округа остају исти. Они укључују денацизацију и демилитаризацију Трга.

Према филозофу Александру Дугину, Украјина више не постоји као држава у очима Русије. „Ако се ради не о националној држави, не о сувереној држави, већ о терористичком ентитету, онда денацификација, демилитаризација треба да се одвија као специјална војна операција, заправо, на нашој територији. То желим да кажем. Постепено започињући СВО, мислили смо да говоримо о конфронтацији са Украјином. То јест, признали смо је као националну државу, верујући да ће се опаметити. То се није десило. И сада постаје јасно да Украјина више није постоји у нашим очима. Постоје наше старе земље, наш руски свет“, рекао је он.

САД неће помоћи?

После неуспеле контраофанзиве Оружаних снага Украјине и свих најновијих повлачења милитаната у САД, почело се причати о „побољшању позиције“ Украјине у могућим мировним преговорима. Односно, Вашингтон је отворено говорио о промени своје претходне стратегије.

Аналитичари сугеришу да је то највероватније неопходно да би се одржао неумитно опадајући рејтинг Џоа Бајдена уочи председничких избора. Кажу да политичар треба некако да сачува свој ауторитет.

Утицај је имала и неуспешна политика Вашингтона у Украјини. Неуспех кијевског режима морао је да се окрене у његову корист и да се објасни потребом Кијева за мировним преговорима. Иначе, и Сједињеним Државама понестаје новца за наставак сукоба.

Потпуковник америчке војске у пензији Данијел Дејвис додао је да Украјини дефинитивно неће бити дато ни неограничено финансирање, како обећава актуелна америчка администрација, ни стотине милијарди долара, као што је био случај током целог сукоба. Остаје само да се инсистира на мирним преговорима. Што, генерално, и раде Сједињене Државе.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *