Северна Кореја: Ким наредио војсци да убрза припреме за рат

0
ким

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун наредио је војсци, индустрији муниције и сектору нуклеарног наоружања, да убрзају ратне припреме за супротстављање „невиђеним конфронтационим потезима САД“, пренели су државни медији Северне Кореје.

Девети пленарни састанак Осмог централног комитета Радничке партије Кореје почео је у уторак да би завршио годину у којој је изоловани Север унео нуклеарну политику у свој Устав, лансирао шпијунски сателит и испалио нову интерконтиненталну балистичку ракету, навео је Ројтерс.

Ким је нагласио да ће Северна Кореја наставити сарадњу с „антиимперијалистичким државама“, укључујући и Русију, док Вашингтон оптужује Пјонгјанг да обезбеђује оружје које Русији помаже у сукобу у Украјини, преноси Ројтерс.

Лидер Северне Кореје је изложио и економске циљеве за наредну годину, називајући је „одлучујућом годином“ за постизање петогодишњег развојног плана земље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *