Ево ко стоји иза ,, студената“ који предводе протесте у Београду

0

Ево ко стоји иза ,, студената“ који предводе протесте у Београду

Емилија Миленковић, Иван Бјелић, Никола Ристић. Ово троје младих често су виђена лица на протестима опозиционе листе „Србија против насиља“, а јуче су били у првом плану „студентског протеста“. Иако „нису студенти“, како су то сами рекли и подвукли на друштвеним мрежама и Иван и Никола.

А ко су онда заправо?

Иван Бјелић, који је јуче на „студентском протесту“ одржаном у Бирчаниновој улици је, како сам каже „добро друштво за протесте“. Поред тога је и члан Управног одбора Kровне организације младих Србије.

Иван Бјелић има и добру финансијску залеђину. Поред тога што је члан Управног одбора KОМС-а, Бјелић је и координатор организације „Форца Пожега“, која новац прима као пројекат фондова за евроинтеграције. Само за пројекат „Kа Европи – са зањем и сазнањем“ Форума цивилне акције ФОРЦА Пожега, предложен је буџет од 1.566.000 динара, према подацима Министарства за европске интеграције Републике Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Емилија Миленковић још једна је „активисткиња“, такође чланица Управног одбора Kровне организације младих Србије. За разлику од Ивана, она у слободно време „руши родне баријере“, како наводи у свом опису на страници.


А шта је Kровна организација младих Србије, чија два члана Управног одбора активно предводе „студентске протесте“ (иако Иван сам каже да није студент).

У питању је невладина организација финансирана немачким парама.


Иста та НВО „Kровна организација младих Србије“ реализује и јутјуб канал „Хиљаду зато“:

– Kанал Хиљаду Зато реализује Kровна организација младих Србије у оквиру програма „Yоунг Медиа – Медиа фор анд wитх yоунг пеопле“ (Медиј за и са младима), у сардњи са ДW Академие и уз подршку Немачког Савезног министарства за економски развој и сарадњу – наводи се у опису канала.

Прочитајте још:  Стручњаци: Нови Закон о заштити становништа као створен за злоупотребе и експерименте над људима

И ту долазимо до још једног активисте, који такође каже да није студент. Никола Ристић, који је на протесту испред РИK-а снимљен и током напада на члана РИK-а, један је од водитеља канала али и сарадник немачког Дојче велеа.

Дакле, немачким новцем финансирају се „активисти“ који предводе „студентске протесте“ у Београду.

Иван Бјелић – Ђиласов Робеспјер кога финасира и Немачка

Иван Бјелић је испред РИK-а уочен међу групом младих људи која је од Срђана Миливојевића и Александра Јовановића Ћуте тражила одговор на питање шта су даљи кораци, првог дана протеста.

Он је члан управног одбора KОМС-а, који финансира и Немачка.

На сајту KОМС-а, они су представљени као кровна организација младих Србије (KОМС), као савез 111 удружења младих и за младе, који представља највише независно представничко тело младих у Србији.

Већ медијски препознатљив, млади демонстрант испред РИK-а Иван Бјелић има, дакле, добру финансијску основу.

Бјелић је координатор организације „Форца Пожега“, која као НВО новац прима кроз пројекат фондова за евроинтеграције.

Ова организација је 2020. године приходовала 5.597.000 динара, док су њени укупни расходи износили 5.492.000 динара.


Наредне године, приходи су дуплирани, а прошле, 2022. године и утростручени у односу на 2020. годину, показује биланс АПР-а.

Само за пројекат „Kа Европи – са знањем и сазнањем“ Форума цивилне акције ФОРЦА Пожега, предложен је буџет од 1.566.000 динара, према подацима Министарства за европске интеграције Републике Србије.


Бијелић је такође познат као љубитељ оружја и насиља, што се може видети по његовим бројним објавама на друштвеним мрежама у којима се хвали тиме.

24седам.рс

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *