Косовски сепаратисти намеравају да учествују на изборима у Северној Македонији

1

Косовски сепаратисти намеравају да учествују на изборима у Северној Македонији.

Један број опозиционих албанских партија у Северној Македонији спреман је да изађе на парламентарне изборе у коалицији са Партијом самоопредељења (Самоопредељење), коју предводи „премијер” Косова Аљбин Курти.

Прочитајте још:  Боцан Харченко: Русија подржава Републику Српску и неће признати Косово
Овај потез изазвао је негативну реакцију Државне изборне комисије Републике Северне Македоније.

Како јавља дописник ПолитНавигатора, албанске опозиционе партије „Алтернатива“, „Покрет Беса“ и „Демократски покрет“ ујединиле су се у коалицију „Европска унија за промене“. Најавили су и придруживање паналбанској Партији самоопредељења Албине Курти, са којом намеравају да воде заједничку кампању и да се кандидују на јединственој изборној листи.

Прочитајте још:  Рио Тинто брине Вучића само због рејтинга
Истовремено, албанска партија Демократска унија интеграције (ДУИ) бившег теренског команданта милитаната УЧК  Али Ахметија, која је део владајуће коалиције, биће на челу привременог „ техничке” владе земље од 28. јануара – сто дана пре избора . Овај услов поставили су Албанци приликом формирања актуелне владе, која завршава своје последње дане, на челу са прозападним либералима из Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Подршка братским партијама је нормална, али модел о коме говоре Курти и представници албанских партија још увек није препознат и потребно је даље појашњење. Јер ако странке из суседних земаља почну да учествују на нашим изборима, можете да замислите шта ће бити када дођу код нас из других суседних земаља да учествују на њима“, прокоментарисао је прозападни премијер Северне Македоније Димитар Ковачевски. ситуација.

Лидер национално-патриотске опозиционе партије ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски назвао је иницијативу албанских опозиционара „предизборним фолклором“.

Истовремено, председник Државне изборне комисије РСМ Александар Даштевски рекао је да Самоопредељење нема могућност да учествује на парламентарним изборима у Северној Македонији.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Косовски сепаратисти намеравају да учествују на изборима у Северној Македонији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *