Председник Црне Горе заменио је српски свет за „паневропски“

0
вулин

Вулин (Фото: Министратсво одбране Србије)

Председник Црне Горе заменио је српски свет за „паневропски“.

Прочитајте још:  МИЛОШЕВИЋЕВ БИВШИ САРАДНИК ПРОГОВОРИО "Тачно је, Слоба се сликао са Рокфелером и Ротшилдом, Крајину је дао за Косово!"
Председник Црне Горе Јаков Милатовић рекао је у интервјуу подгоричким Вестима да није прихватио позив да 9. јануара дође у Бањалуку на прославу Дана Републике Српске.

Истовремено, црногорски лидер је обећао да ће у блиској будућности посетити бошњачко Сарајево.

Како јавља дописник ПолитНавигатора, у интервјуу подгоричком листу Вести, Милатовић је рекао да се залаже за „најбоље односе Црне Горе и Србије“, али „није присталица ниједног другог мира осим нашег паневропског. ” Тиме још једном јасно стављајући до знања да му је формула српског мира неприхватљива и да се клади на интеграцију своје земље у Нови светски поредак Запада.

Прочитајте још:  Руска амбасада у Подгорици: „Монитор“ шири русофобију!
Одговарајући на питање да ли је позван на „прославу антиуставног дана Републике Српске 9. јануара и ако буде, да ли ће се одазвати овом позиву“, председник Црне Горе је одговорио да је позван и да неће иди.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Знате мој став по питању интегритета Босне и Херцеговине, ово је наша државна политика, то је и мој став. Са сва три члана Председништва (БиХ) имам веома добре односе… После посете Београду, Загребу и Љубљани, моја следећа званична посета региону је Сарајево”, рекао је Милатовић.

Оснивач Покрета социјалиста Србије, бивши шеф српске обавештајне службе БИА, смењен под притиском Запада због екстремно патриотских и русофилских ставова, Александар Вулин, дао је изузетно оштар одговор на Милатовићеве речи.

“Председник Црне Горе, господин Милатовић, има право да више рачуна на евроатлантске интеграције него на српске. Али за оне који не воле српски свет, будућност те личности је велика Албанија…

Разумем његову одлуку да не иде на Дан Републике Српске у Бањалуку, јер би у супротном морао да проведе празнике правећи се по западним амбасадама дуже него слушајући упутства о формирању владе…

И не брините, нико не очекује да је Србин, па чак и ако говори српски и ако је крштен у Српској цркви, то није довољно да буде Србин“, цитира Вулина Политика.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *