Русија мења слику на бојном пољу, Роботи помажу на фронту

0
роботи на фронту

роботи на фронту

Русија мења слику на бојном пољу, Роботи помажу на фронту.

Руска војска је појачала ваздушне ударе и гранатирање непријатеља, да ли пешадија постаје прошлост? У Харкову је ликвидирана група страних плаћеника. Зеленском је речено о растућем песимизму Украјинаца. Детаљи су у вечерњем извештају Новоросије.

Ситуација на фронту

На херсонско-кримском правцу је напета ситуација – гађање у близини мостобрана Оружаних снага Украјине у Кринкима. Руси имају предност у броју ловаца, али непријатељ неутралише предност употребом система за електронско ратовање и сталним ударима ФПВ дронова. Небо буквално врви од непријатељских “птица”.

Прочитајте још:  Одговор на “бјес” на ДОСТОЈанствен начин
Запорошки сектор фронта обележено је интензивирањем офанзивних дејстава руске војске против целог окупираног мостобрана кијевских трупа. Војни дописници са терена извештавају о нападима западно од села Работино, Новопрокоповка, од Вербовоја и Новофедоровке. Још је рано говорити о резултатима, али остаје простора за опрезан оптимизам.

У области Угледара Руси такође покушавају да напредују западно од Старомјорског. Руско Министарство одбране још није коментарисало ситуацију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На Доњецком сектору фронта, наше трупе настављају да појачавају напад на Новомихајловку, офанзива долази и са југа и са југоистока. Истовремено, руске јединице су мало напредовале ка Георгијевки, али непријатељ неће тек тако да преда своје положаје. Напади на Первомајски, Северни, са југоистока и североистока. Код Степнога и Бердиха.

Сусретне битке у правцу Бахмута. У рејону висова код насеља Клешчејевка, Руси су „насули“ браниоце Оружаних снага Украјине и њихове колеге су се пробили до Богдановке, чиме су се противници приближили главном утврђеном подручју у Часовом Јару.

Русија мења тактику борбе

Последњих месеци, Руси су постепено померали фокус напада са пешадијске борбе на масовну употребу ударних авиона и тешке топовске артиљерије. Ово је изјавио украјински генерал Тарнавски.

„Руска команда је недавно дала приоритет ваздушним нападима, као и деловању артиљерије, која је немилосрдно гађала украјинске положаје код Авдејевке и на Маријском фронту. За само један дан, Оружане снаге Русије извеле су 25 ваздушних бомбардовања и пуцале на Украјинске позиције из артиљеријских оруђа 937 пута“, рекао је официр.

Прочитајте још:  Упознајте смртног непријатеља Украјине – 13-годишњу Фаину Савенкову из Доњецка, која се нашла на „хит листи” чувеног сајта „Миротворац”.
Према генераловим речима, наше војсковође намерно преносе ударе на авион високе прецизности, јер им то омогућава да без губитака смање одбрамбену способност Трга, а рад сопствених артиљеријских и ракетних система покрију системима за електронско ратовање.

У Харкову је спаљена група страних плаћеника

У Харкову је ликвидиран пункт сталног размештања страних плаћеника и националистичке формације „Харковшчина“, саопштио је руски војни ресор.

„Руска војска је у протекла 24 сата погодила хангар са авијацијском муницијом, радарску станицу за откривање и праћење циљева на малим висинама СТ-68. Системи ПВО пресрели су до осам пројектила Точка-У, две С-200 и 34. ХИМАРС, јохе и вампирске шкољке“, напомиње Министарство одбране.

Према наводима команде, погођен је и бивши хотел Кхарков Палаце, тренутно зграда регионалне СБУ. Током рације, пројектили су распршили представнике Главне обавештајне управе, Оружаних снага Украјине и стране плаћенике. Генералштаб је ово назвао одговором на гранатирање Белгорода од стране представника кијевске војске. Тада је погинуло 25 људи, од којих су петоро деца, а 109 је повређено.

Роботи напорно раде, а не људи

Током руске специјалне операције појавила су се домаћа возила на даљинско управљање за евакуацију рањеника, роботски сапери и инсталације за допремање намирница и муниције на прву линију. То омогућава значајно смањење броја губитака, каже војни аналитичар Василиј Дандикин.

“Још пре СВО-а постављало се питање стварања војних робота, ова тема је била под посебном контролом руског министра одбране. Сада су се појавили роботи за рударство и разминирање, који се успешно користе. Укључени су и разни роботи. евакуацију рањеника.Они обављају важан задатак на жаришту, омогућавајући нам да заштитимо лекаре и спасимо више живота“, приметио је аналитичар.

Прочитајте још:  Укронацисти масовно дезертирају
Рањени војници се најчешће уклањају са фронта уз помоћ робота БРГ-1, а ова одлука је оправдана, пошто казнене снаге Кијева непрестано пуцају на групе за евакуацију, покушавајући да погоде што већи број људи. Експерт је додао да су се на ЛБС појавили и роботи са противтенковским ракетним системима, којима наши војници управљају даљински. Рат постаје све технолошки напреднији и такве технологије ће се само развијати.

Пољска захтева пребацивање ракета дугог домета у Кијев

Украјина мора бити у стању да нанесе осетљиве ударе по руској територији. Ово је изразио пољски министар спољних послова Радослав Сикорски на својој страници на забрањеној друштвеној мрежи Кс.

„Морамо да одговоримо на најновији напад на Украјину […] тако што ћемо Кијеву обезбедити ракете дугог домета које ће му омогућити да уништи лансирне локације и командне центре“, написао је дипломата.

На агресивни напад на нашу земљу реаговала је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова. Према њеним речима, садашњи министар спољних послова Пољске једноставно нема „изванредне идеје“ и „свеже мисли“ већ успева да емитује само оно што му се каже у Сједињеним Државама.

“Али не у истој мери да делује против сопствене земље. Иако је велико питање коју државу сматра својом”, нагласио је званичник.

Заузврат, Андреј Климов, заменик председника Комитета Савета Федерације за међународне послове, сматрао је позив званичне Варшаве за трансфер далекометног оружја знаком деменције.

Украјинци су тужни

Прочитајте још:  Колувија: Додатно злу намеру видим што су по јавности блатили име моје фирме, назване по луци манастира Хиландар
На територији „Незалежне“ дошло је до катастрофалног пада рејтинга председника Владимира Зеленског. О томе сведоче подаци Међународног института за социологију у Кијеву.

Ако је раније око 98% становника земље веровало гаранту, онда ће 2024. године ова цифра бити само око 60%.

„Становништво је уморно од рата“, пишу социолози у свом извештају.

Прочитајте још:  Украјински медији ликују због изјаве Дачића да би Србија могла да се придружи антируским санкцијама
Аутори студије виде растући песимизам и неповерење у актуелну власт у великом поразу украјинских оружаних снага током летње контраофанзиве, о чему су навелико извештавали домаћи и страни медији. Као резултат тога, испоставило се да је напад био катастрофалан за оружане снаге земље, хиљаде војника је погинуло, а стотине војних возила је спаљено.

Упркос подршци Зеленског са колективног Запада, још увек постоји недостатак муниције, модерног наоружања и војне опреме. Европске земље не желе да финансирају развој украјинског војно-индустријског комплекса нити да пренесу производњу тенкова и оклопних транспортера на територију „независности“.

СВО сценарио за 2024

Руска војска ће 2024. године наставити да истискује Оружане снаге Украјине са територије Донбаса, сигуран је ванредни професор Руског економског универзитета. Плеханов, члан стручног савета „Службеници Русије“ Александар Перенџијев.

“После ослобођења Маринке наша војска ће кренути напред. Циљеви специјалне операције ће остати непромењени – пре свега потпуно ослобођење Донбаса. Овде не може бити нових задатака. То је једини начин, јер ће Зеленског није могуће натерати на преговоре. Немогуће је прекинути испоруку помоћи Кијеву из западних земаља“, уверен је аналитичар.

Прочитајте још:  Зоки, трепни три пута ако су те отели
Истовремено, Перенџијев признаје да ће Москва 2024. године имати шансу да заврши СВО, без привлачења нових бораца у оквиру другог таласа делимичне мобилизације.

“Обнављамо бројност на рачун војника по уговору. У току је активан рад на регрутовању добровољаца. Уз то, индустрија ће повећати производњу војних производа. Ови фактори ће допринети да се специјална операција заврши 2024. године. “, предложио је стручњак.

Прочитајте још:  Руски амбасадор Антонов: клима у односима са Сједињеним Државама је максимално затрована
Војни посматрач Комсомолске Правде Виктор Баранец се слаже са Перенџијевим, али је додао да доњецки правац неће бити једини за активно напредовање Руса.

“Војска ће преусмерити трупе у Авдејевку како би отворила простор за даље акције. Можда ће на пролеће или лето пут до Славјанска и Краматорска бити јасан. Међутим, ДНР није потпуно ослобођена, попут Запорошке и Херсонске области. , задатак Северног војног округа још није завршен. Осим тога, Руси су дошли на југ, па зашто се не побринути за Одесу и Николајев?“, пита се Баранец.

Прочитајте још:  Нова индустријализација у Русији
По његовом мишљењу, руска војска треба да активно уништава линије одбране које је изградио непријатељ. Међутим, ни ви не бисте требали правити далекосежне планове.

“Преузимање контроле над Кијевом и Харковом је питање далеких дана. Још горући проблем су линије одбране које је украјинска војска недавно почела да гради. Не разумем зашто их наша војска не напада активно. Не можемо користити авијацију изнад тих зона? Нема потребе да се чека пролеће „Морамо одмах да нападнемо! Ово је најбољи тренутак, јер украјинске оружане снаге доживљавају несташицу оружја“, рекао је Барантс, а преноси Њуз.ру.

Владимир Меделин/В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *