Стари-нови Ђељошај уцењује “свежег Спајића”: Независност “Косова” је црвена линија

0

Стари-нови Ђељошај уцењује “свежег Спајића”: Независност “Косова” је црвена линија.

Потпредседник Владе за економску политику и министар економског развоја Ник Ђељошај, у интервјуу порталу ЦдМ рекао је да је већина Албанаца подржала улазак Албанског форума у Владу Црне Горе. Поручује да му Албанци вјерују, јер, како подвлачи, знају да на овај начин најбоље служе интересима, не само Албанаца, него свих грађана Црне Горе.

Ђељошај подвлачи да су угрожавање кључних демократских принципа, прозападног курса државе, чланства у ЕУ, потпуног усклађивања спољне и безбедоносне политике Црне Горе са политиком ЕУ и НАТО и наравно питање независности Косова*, црвене линије његовог останка у Влади.

На питање портала ЦдМ да ли су Албанци замерили Ђељошају што је у Влади коју подржава ЗБЦГ, посебно због јасних ставова лидера ЗБЦГ према независности Косова* он наводи да је већина Албанаца у Црној Гори подржала ту њихову одлуку јер верују у њих, верују у њега и знају да на овај начин најбоље служе интересима, не само Албанаца, него свих грађана Црне Горе.

„А што се тиче ставова појединих конституената власти, добили смо уверења и што је и потврђено и потписаним коалиционим Споразумом да неће бити никакве приче и иницијатива о повлачењу признања Косова* и уверења сам да за велику већину политичке сцене али не само да је та тема за Црну Гору затворена“, јасан је Ђељошај и додаје да убрзо очекује да Влада именује и амбасадора на Косову*.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Оно што хоћемо и морамо то је да унапређујемо добросусједске односе са свим државама окружења укључујући и Косово*. Посматрајући из више углова, укључујићи и овај о којем сте ме питали, сматрам да смо направили добар потез уласком у владу, јер мислим да интересе за добробити Црне Горе и свих њених грађана много боље можемо да штитимо са позиције власти, него из опозиције. Што се већ за ових пар мјесеци и потврдило“, закључио је он.

Прочитајте још:  ДПС антигуру, Милош Николић: НАТО подржава 80 одсто грађана, нико као ја (ДПС)!

Васељенска/ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *